Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: Να ρωτήσετε τον Μητσοτάκη που έπρεπε να κάθεται σε αυτή την καρέκλα

ανδρουλάκης-στην-εξεταστική-να-ρωτήσ-1521711

«Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Εξεταστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην καταστροφή του αρχείου της παρακολούθησης του φέρεται να σημείωσε πως αυτό καταστράφηκε γιατί «αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε επίσης πως «ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέμεινε στην κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή τόσο του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων όσο και της αρμόδιας εισαγγελέως για την ΕΥΠ. «Ζητώ από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι πληροφορίες λένε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για τα περί σύμπλευσης με την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς φέρεται να είπε πως «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται ακόμα να επεσήμανε πως «το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες». Φέρεται δε να χαρακτήρισε ως άθλια τα σενάρια περί εμπλοκής ξένων πρεσβειών λέγοντας: «Δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια της κατάθεσης του τόνισε:

«Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου».

Φέρεται μάλιστα να σχολίασε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως απέρριψε την «γαλάζια» επίθεση των τελευταίων ημερών περί εργαλειοποίησης της υπόθεσης της παρακολούθησης του για πολιτικούς λόγους.

«Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook