Άνδρες: Ο «χνουδωτός λόγος» που αυξάνει τις πιθανότητες να βρουν σύντροφο

άνδρες-ο-χνουδωτός-λόγος-που-αυξάνε-1632014

«Μαγνήτης» για τις γυναίκες θεωρείται ένας άντρας με στολή, ένας άντρας με μωρό και τώρα, όπως διαπιστώνει νεότερη μελέτη, ένας άντρας με… κατοικίδιο. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσους ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό μέσω κάποιας εφαρμογής γνωριμιών.

Μια δημοσκόπηση περίπου χιλίων Βρετανών, που διεξήχθη από τον οργανισμό Guide Dogs, αποκάλυψε πως όταν η φωτογραφία στο προφίλ ενός άντρα περιλάμβανε και έναν σκύλο, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν ταίρι μέσω της εφαρμογής. Το ποσοστό επιτυχίας μάλιστα ανέρχεται στα δύο τρίτα των ανθρώπων.

Ειδικότερα, έξι στους δέκα θεωρούσαν ότι η κηδεμονία ενός σκύλου αποτελεί μια καλή απόδειξη ότι το άτομο είναι ικανό να συνάψει μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση. Συνολικά, οι συμμετέχοντες πίστευαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο κοινωνικοί, δραστήριοι και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Ενδιαφέρον προκαλεί, ακόμα, και το γεγονός ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα δανείζονταν το σκύλο της οικογένειας ή ενός φίλου για να βγάλουν μια φωτογραφία για το προφίλ τους, έτσι ώστε να έχουν μια αφορμή για να ξεκινήσει μια συζήτηση και εν τέλει να προχωρήσει μια γνωριμία.

«Η υιοθεσία ενός σκύλου μπορεί να προσφέρει μεγάλη αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη που δίνουν, γι’ αυτό και είναι επίσης εξαιρετική παρέα και παρηγοριά για τους ανθρώπους όταν χτίζουν νέες σχέσεις» εξηγεί ο Paul Martin από τον οργανισμό Guide Dogs, που ανέλαβε τη μελέτη.

Μια ξεχωριστή έρευνα αποκάλυψε ότι ο σκύλος τους είναι και ο καλύτερος σύμβουλος σχέσεων, καθώς σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες σκύλων δεν θα έβγαιναν ραντεβού με κάποιον που δεν θα συμπαθούσε ο σκύλος τους.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Kennel Club, το παλαιότερο κυνοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε επίσης ότι το 59% των ιδιοκτητών δε θα προχωρούσε σε μια σχέση με κάποιον που δεν του αρέσουν τα σκυλιά.

Τα ευρήματα συμπληρώνουν αυτά των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Jaen στην Ισπανία, που αποκάλυψαν ότι οι άνδρες θεωρούνται λιγότερο απειλητικοί όταν κρατούν έναν μικρό σκύλο από ό,τι όταν είναι μόνοι τους.

«Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που λαμβάνουν οι γυναίκες όταν βλέπουν έναν άνδρα με σκύλο: ότι είναι ικανός να φροντίζει αυτόν που αγαπάει, να δίνει χωρίς να παίρνει πολλά και να νοιάζεται για τον άλλον» συνοψίζει η δρ. Helen Fisher, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Kinsey στην Ιντιάνα και επικεφαλής σύμβουλος του Match.com.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook