Ανδρέας Κεσαπίδης: Οι παίκτες του ΑΟΚ Χανιά θα «μιλήσουν» με τα έργα τους στο γήπεδο

ανδρέας-κεσαπίδης-οι-παίκτες-του-αοκ-χ-1117575

Δηλώσεις για την χρονιά που ξεκινά την προσεχή Κυριακή, οπότε και η χανιώτικη ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας απέναντι στην Μεγαρίδα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, παραχώρησε ο Ανδρέας Κεσαπίδης.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΚ Χανιά μίλησε στο zarparadio και στην εκπομπή «Μιλάμε Αθλητικά» με τον Μάκη Καρτσωνάκη, η οποία είναι στον «αέρα» κάθε εβδομάδα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή το μεσημέρι μεταξύ των ωρών 3 και 4.

Ο κόουτς Κεσαπίδης επιβεβαίωσε τους υψηλούς στόχους που θέτει στο νέο πρωτάθλημα ο ΑΟΚ, λέγοντας ότι θα ήθελε οι παίκτες του να «μιλήσουν» με τα έργα τους στο γήπεδο…

Ακολουθούν όλα όσα είπε.

«Ελπίζω ότι θα δικαιώσουμε τον Χανιώτη φίλαθλο και θα χαρεί από αυτό που θα δει. Με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, διαδικτυακά, είτε δια ζώσης, θα παρακολουθήσει τους αγώνες. Για μας, είναι σημαντικό ότι συμμετέχουμε για πρώτη φορά, εκπροσωπώντας την πόλη σε αυτήν την κατηγορία και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι, να δείξουμε ότι τα Χανιά εκτός από όλα τα άλλα αθλήματα, έχουν και μπάσκετ».

Για τους στόχους: «Θέλουμε να μιλήσουν οι πράξεις μας στο γήπεδο. Εχουμε κάνει μια φιλόδοξη ομάδα, μια ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας γιατί αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά ώστε να κάνουν ένα step up στην καριέρα τους. Εχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει πολύ υψηλό κίνητρο, ατομικό και ομαδικό. Τώρα, το αν θα φτάσουμε ψηλά, αυτό εξαρτάται από το πόσο πολύ θα δουλέψουμε και από το πόσο αυτά που δουλεύουμε, θα τα βγάλουμε στο γήπεδο. Εχουμε φιλοδοξίες και στόχους, αλλά προτιμάμε να μιλήσει η δουλειά μας και όχι εμείς».

Για την ποιότητα του δυναμικού: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταλέντο στην ομάδα, έχουμε παιδιά που ήταν μέλη Εθνικής ομάδας ηλικιακών πρωταθλημάτων τα προηγούμενα χρόνια. Το βασικό στοιχείο του πρότζεκτ που στήνουμε, είναι αυτό, να προσπαθήσουμε να δώσουμε χρόνο σε αυτά τα παιδιά, που πιθανόν δεν είχαν βρει σε προηγούμενες ομάδες, που ήταν σε υψηλότερες κατηγορίες -τους κατεβάσαμε ίσως μία κατηγορία- αλλά θέλουμε να τους δώσουμε χρόνο και χώρο να δείξουν ότι μπορούν να είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ! Θέλουμε να τους βοηθήσουμε ώστε ν’ ανέβουν μαζί με εμάς είτε ο καθένας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Για το ματς με τη Μεγαρίδα: «Είναι μια ομάδα η οποία έχει πολλά έμπειρα παιδιά, έχει ένα υψηλό μπάτζετ, είναι φιλόδοξη κάτι που δηλώνει ότι θέλει να πάει στις πρώτες θέσεις. Σίγουρα για μας θα είναι μία παραπάνω πρόκληση για να δούμε και πού βρισκόμαστε. Κάθε αρχή είναι δύσκολη και πόσο μάλλον φέτος όπου η προετοιμασία ήταν δύσκολη για όλες τις ομάδες. Ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο. Αυτό θέλουμε, να μπούμε στο γήπεδο, να παίξουμε και να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να κερδίζουμε, τώρα το αν θα τα καταφέρουμε ή όχι, αυτό δεν εξαρτάται 100% μόνο από εμάς».

Για το γεγονός ότι ο ΑΟΚ έχει δείξει ήδη κάποια πράγματα μέσω των φιλικών: «Ναι, αν και από τα φιλικά δε βγάζεις πάντοτε ασφαλή συμπεράσματα, νομίζω ότι η εικόνα μας σε κάποια σημεία αυτών των παιχνιδιών είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε. Σίγουρα, δεν είμαστε 100% έτοιμοι όσο θέλουμε να είμαστε. Εχουμε κάνει αρκετά βήματα από την αρχή της προετοιμασίας. Νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι γιατί αυτή η ομάδα έχει έλλειψη εμπειρίας διότι τα παιδιά είναι νέα, όπου θα βρισκόμαστε όλο και παραπάνω θα δείχνουμε ολοένα και καλύτερα πράγματα».

Για το τι χρειάζεται ακόμα οργανωτικά ο ΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα η οποία μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν στο τοπικό. Κάνει μεγάλα άλματα. Οπότε, δεν μπορείς να τα έχεις και όλα. Σίγουρα μας λείπουν οργανωτικά κάποια πράγματα, αλλά υπάρχει πολλή διάθεση από τους ανθρώπους της ομάδας, υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν πολύ και νομίζω ότι σε μικρό διάστημα έχουμε καταφέρει πράγματα και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Δηλαδή, πρέπει να μεγαλώσει το διοικητικό και το οργανωτικό κομμάτι ακόμα περισσότερο ώστε να λειτουργήσουμε ακόμα περισσότερο επαγγελματικά σε όλους τους τομείς».

Για το αν ο κ. Ζομπανάκης συμμετέχει στην προσπάθεια του ΑΟΚ: «Ο κ. Ζομπανάκης αυτή τη στιγμή είναι απλά ένας φίλος της ομάδας και τίποτε παραπάνω. Μακάρι να μπορέσουμε να τον φέρουμε πιο κοντά. Εχουμε μια προσωπική σχέση, ουσιαστικά είχαμε ξεκινήσει και μία συνεργασία, όντας εγώ στο Ρέθυμνο με τον ΑΟΚ, αυτή η συνεργασία δεν έχει πάψει, ασχέτως αν αποχώρησε από την Α1 το Ρέθυμνο. Δεν είναι ενεργό μέλος της ομάδας, αγαπά την ομάδα, την παρακολουθεί και στόχος μας είναι να τον φέρουμε όλο και πιο κοντά».

Για το γεγονός ότι ο κ. Ζομπανάκης «ξέρει» από μπάσκετ: «Ετσι ακριβώς. Είναι από τους παράγοντες που έχουν άποψη και συνήθως η άποψη του είναι σωστή. Ολοι είναι χρήσιμοι στο μπάσκετ, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν. Οποιος φεύγει από το μπάσκετ, είναι απώλεια γενικότερα. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να φέρουμε καινούργια άτομα και να κρατήσουμε τα ήδη υπάρχοντα στο χώρο και πόσο μάλλον ανθρώπους που έχουν αποδείξει με την πορεία τους στον χρόνο ότι είναι έμπειροι, γνώστες του αθλήματος και έχουν ρίξει ουσιαστικά και αρκετά χρήματα στο μπάσκετ. Οπότε, αυτούς τους ανθρώπους, σίγουρα, τους θέλεις κοντά».

Για τις υποδομές στα Χανιά: «Οι εγκαταστάσεις στην πόλη είναι πολύ καλές. Το κλειστό μέσα στα Χανιά και αυτό στο Κλαδισό είναι γήπεδα τα οποία δεν τα συναντάς σε μια επαρχιακή πόλη, οπότε είμαστε σ’ ένα καλό σημείο. Ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε Χανιώτες παίκτες, αυτό είναι μέσα στο πρότζεκτ για το πώς θα δημιουργήσουμε έναν κορμό έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι Χανιώτες παίκτες να βρεθούν στην ανδρική ομάδα και ν’ αγωνιστούν σε όποια κατηγορία και αν είναι αυτή.

Αυτό δεν εύκολο να γίνει, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει υπομονή, θέλει πλάνο, θέλει σίγουρα μία διετία-τριετία ώστε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα, αλλά επειδή βλέπω ότι υπάρχει πρώτη ύλη, υπάρχουν κορμιά στα Χανιά και αυτό το ξέρει όλη η Ελλάδα, νομίζω ότι αν δουλέψουμε στοχευμένα και σωστά, θα έχουμε αποτέλεσμα και σε αυτό το κομμάτι».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook