Άνδρας έφερε λαθραία το Squid Game στη Βόρεια Κορέα και τώρα είναι αντιμέτωπος με θανατική ποινή

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ένας Βορειοκορεάτης καταδικάστηκε σε θάνατο όταν οι αρχές εντόπισαν έξι μαθητές να παρακολουθούν παράνομα τη σειρά Squid Game.

Ο «διακινητής» φέρεται να έφερε αντίτυπα λαθραία στη χώρα από την Κίνα σε στικάκι USB.

Το ρεπορτάζ του Radio Free Asia, το οποίο επιβεβαιώνει και το Variety, αναφέρει πως οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Κορέας έφτασαν στα ίχνη του όταν έπιασαν μαθητές Λυκείου να βλέπουν την σειρά-φαινόμενο, που προέρχεται από τη Νότια Κορέα.

«Ένας μαθητής που αγόρασε το USB stick έλαβε ισόβια ποινή φυλάκισης, ενώ έξι ακόμα που παρακολούθησαν τη σειρά καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικών έργων, ενώ δάσκαλοι και διευθυντές απολύθηκαν και πλέον εξορίστηκαν και εργάζονται σε απομακρυσμένα ορυχεία», σημειώνει η ίδια πηγή και τονίζει ότι ο λαθρέμπορος αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών.

Σημειώνεται ότι στη Βόρεια Κορέα το Squid Game έχει απαγορευτεί ενώ στην Κίνα δεν είναι διαθέσιμη επίσημα, αλλά παραμένει δημοφιλής στα πειρατικά sites.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2020, στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν πέρασε το νομοσχέδιο «Εξάλειψης της Aντιδραστικής Σκέψης και Πολιτισμού».

Σύμφωνα με αυτό απαγορεύεται η είσοδος και η διανομή ταινιών, θεατρικών έργων, μουσικής και βιβλίων από καπιταλιστικές χώρες.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών όπως συνέβη και με τον συγκεκριμένο άντρα.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ