Ανδουλάκης: Πολιτική κηλίδα στην ιστορία της ΝΔ οι υποκλοπές με σφραγίδα Μητσοτάκη

ανδουλάκης-πολιτική-κηλίδα-στην-ιστο-1530085
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε αποτρόπαια και αποκρουστικά τα όσα βλέπουν τη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση της ανήλικης στο Κολωνό.

Μιλώντας στο Olympia Forum, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε, με αφορμή τις αποκαλύψεις γι αυτήν την υπόθεση κι άλλες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, την αποτυχία των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

«Πρόκειται για αποτρόπαια εγκλήματα. Έχουν έρθει στην επιφάνεια και άλλες περιπτώσεις, μάλιστα η μία είναι στο Αγρίνιο. Η καταγγελία έχει γίνει από το 2021 και επί της ουσίας δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Όλα αυτά δείχνουν την αδυναμία όχι μόνο των κοινωνικών δομών, του κοινωνικού κράτους αλλά άπτονται και θεμάτων που αφορούν στην προστασία του πολίτη και στην αστυνομία. Πρέπει να λειτουργήσει αλλιώς το κοινωνικό κράτος. Είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα, υπάρχουν πρότυπα λειτουργίας των κοινωνικών δομών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ας τα ακολουθήσουμε για να περιφρουρήσουμε την κοινωνική ζωή και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι είναι θλιβερό να δημοσιοποιούνται οι συζητήσεις του 12χρονου παιδιού με την ψυχολόγο της Αστυνομίας.

Κάποιοι κάνουν πολιτικό παιχνίδι;

«Είναι δυνατόν να εργαλειοποιείται αυτό το έγκλημα για να κάνουν κάποιοι πολιτικό παιχνίδι; Ποια είναι η ποιότητά τους; Διαμορφώνεται ένα τοξικό κλίμα. Δεν θέλω να ενοχοποιώ όλα τα στελέχη των κομμάτων, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν κανένα μέτρο στο δημόσιο λόγο. Από τη μία «ΝΔ παιδοβιαστές» και από την άλλη απάντηση στελεχών της ΝΔ με fake news, ότι το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα δεν ψήφισαν την αυστηροποίηση των ποινών, κάτι που είναι ψέμα. Όποιος μπει στα πρακτικά της Βουλής, θα δει ότι έχουμε υπερψηφίσει την αυστηροποίηση των ποινών. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και να αναπτύξουμε παράλληλα ουσιαστική δράση ενίσχυσης των κοινωνικών δομών» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την τοξική αντιπαράθεση, που επέλεξαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.

Αναφορικά με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασή του «για μιας νέας μορφής Ταμείο Ανάκαμψης με επιδοτήσεις για να χρηματοδοτήσουμε την ενεργειακή κρίση». Πρόσθεσε και την αξιοποίηση εκ νέου του προγράμματος SURE για τη στήριξη θέσεων εργασίας, όπως είχε γίνει στη διάρκεια της πανδημίας. «Ήταν 100 δισεκατομμύρια. Δεν είναι επιδοτήσεις ,είναι όμως χαμηλότοκα δάνεια και μπορούμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο και σε αυτή την κρίση» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πλαφόν στη λιανική στο ρεύμα

Επέμεινε για το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και αναρωτήθηκε σχετικά με το μοντέλο της κυβέρνησης: «Πώς είναι δυνατόν να προσδιορίζεται στα 420 ευρώ η μεγαβατώρα στο χρηματιστήριο ενέργειας και μετά να κάνει 800 ευρώ; Κάποιοι δεν κερδοσκοπούν μόνο ως μεγαλο-ηλεκτροπαραγωγοί, αλλά κερδοσκοπούν και ως προμηθευτές. Μιλάμε για ένα αποτυχημένο μοντέλο που δίνει φαραωνικές επιδοτήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο ώστε να υπάρχει ακόμα περαιτέρω μείωση στο τιμολόγιο, που έρχεται στο νοικοκυριό και στον επιχειρηματία».

Έκανε ειδική αναφορά στον αποκλεισμό ενεργειακών κοινοτήτων αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών από τον εναπομείναντα χώρο του δικτύου για ΑΠΕ μετά τη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης. «12 Αυγούστου μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές, με ρύθμιση παρέδωσαν στα μεγάλα συμφέροντα τον ελάχιστο χώρο που υπήρχε στο δίκτυο ενώ συγχρόνως βγαίνουν και μιλούν για φωτοβολταϊκά στις στέγες. Κοροϊδεύουν ευθέως τον ελληνικό λαό. Ο κ. Σκρέκας πρέπει να απολογηθεί. Τους επόμενους μήνες θα δείτε πόσοι μικροπαραγωγοί στις ενεργειακές κοινότητες, θα μείνουν έξω και πως ότι είχε μείνει σε χώρο στο δίκτυο, θα το καπηλευτούν ισχυρά συμφέροντα. Εμείς έχουμε μία άλλη πολιτική που είναι και πράσινη και κοινωνικά δίκαιη»

Το πρόβλημα της στέγης

Δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό πρόβλημα της ακριβής στέγης ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι ένα «πρόγραμμα real estate. Αντιπαροχή κάνουν πάλι σε κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Αντίθετα, εμείς μιλάμε για συγκεκριμένα εργαλεία. Πρώτον: Περιορισμό στη βραχυχρόνια μίσθωση σε αστικά κέντρα και σε περιοχές με Πανεπιστήμια . Δεύτερο ζήτημα: Χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα είναι κλειστά. Δίνεις φορολογικά κίνητρα με πολύ μειωμένο ΕΝΦΙΑ ώστε να μπει το σπίτι αυτό σε μια δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών με ρήτρα μακροχρόνιας χαμηλής μίσθωσης σε νέα ζευγάρια με κοινωνικά κριτήρια. Τί σχέση λοιπόν έχουν αυτά τα εργαλεία που λέω εγώ, που αξιοποιεί η σοσιαλδημοκρατία σε όλη την Ευρώπη, με αυτά που κάνει ο κύριος Μητσοτάκης; Καμία σχέση».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «μέχρι τα τέλη Αυγούστου κάποιοι πολιτευτές της ΝΔ διέρρεαν ότι μπορεί να με παρακολουθούσαν γιατί έχω σχέση με τους «Ερντογανικούς». Έρχεται στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εχθρός του Ερντογάν, ο Ενές Καντέρ, και βλέπει έναν μόνο πολιτικό: Εμένα. Η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια πολιτική κηλίδα στην ιστορία της ΝΔ και έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του Μαξίμου. Ποιοι εθνικοί λόγοι υπάρχουν για να επικαλούνται το απόρρητο; Εθνικοί λόγοι που ξεκινούν 15 Σεπτεμβρίου όταν αρχίζω την καμπάνια μου και τελειώνουν μόλις εκλέγομαι Πρόεδρος;

Οι υποκλοπές και το οικονομικό σκάνδαλο

Και δεν ντρέπονται να χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα; Δηλαδή με παρακολουθούσαν όσο καιρό μιλούσα και αγωνιζόμουν για να γίνω Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικαλούνται εθνικούς λόγους. Αγωνίζομαι για να μη ξανασυμβεί σε κανέναν Έλληνα πολιτικό. Αγωνίζομαι όμως και για κάτι περισσότερο. Τα λογισμικά αυτά, πέρα από την ΕΥΠ, εάν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, θα είναι εργαλεία υπονόμευσης της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Εδώ, καταθέτει μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή: “Αγόρασα την KRIKEL 5.000 ευρώ το 2017”. Γιατί δεν είναι μόνο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά είναι και η Κυβέρνηση Τσίπρα. Το 2018 υπογράφει με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 1 εκατομμύριο ευρώ απευθείας ανάθεση.

Ο Υπουργός που υπογράφει με απευθείας ανάθεση, μετά διορίζει στην εταιρεία τον γιό του. Ενδιαφέρει αυτό που λέω κανέναν; Φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται η ΝΔ στην Κυβέρνηση και κάνει 9 εκατομμύρια ανάθεση. Μα η εταιρεία έκανε 5.000 ευρώ. Άρα η υποκλοπή και το predator δεν είναι μόνο μια υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου μου, είναι και ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Ενδιαφέρει κανέναν ή τελικά επειδή ακουμπάει και τους δύο θέλουν να το κρύψουν κάτω από το χαλί; Επειδή πιστεύω ότι θέλουν να το κρύψουν κάτω από το χαλί, ζητώ εάν έχουν λίγη τσίπα όταν θα έρθει η PEGA, η επίσημη επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, να τους δει όλους».

Σχετικά με τους πολιτικούς συσχετισμούς ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Αξίζει ο ελληνικός λαός πολύ περισσότερα από αυτά που του έχουν προσφέρει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, των οποίων το μόνο άγχος είναι η καρέκλα. Εμείς έχουμε άλλο άγχος. Το πρόγραμμά μας να υλοποιηθεί για ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.»

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook