Αναζητάμε πραγματικά έναν νέο Τσίπρα ; Οι σκέψεις ενός 20χρονου Χανιώτη λίγο πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

αναζητάμε-πραγματικά-έναν-νέο-τσίπρα-1768285

Τις σκέψεις του, τα ερωτήματά του αλλά και τους προβληματισμούς του καταθέτει ένας 20χρονος Χανιώτης, με αφορμή τις αυριανές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του/της νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παντελής Χίνος , φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ξεχωρίζει με τον συγκροτημένο λόγο του, σε μία εποχή όπου σημαντικό κομμάτι νέων ανθρώπων, όχι μόνο δεν παίρνει θέση, αλλά αδιαφορεί και δηλώνει άγνοια για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ακολουθεί το κείμενο:

Αναζητάμε πραγματικά έναν νέο Τσίπρα ;

Και αν ναι…ποιον από όλους; Άλλος ήταν ο Τσίπρας του 3%, άλλος ο Τσίπρας του 12-15, άλλος ο πρωθυπουργός Τσίπρας και άλλος ο Τσίπρας του 19-23.

Με τον τελευταίο ακολουθήθηκε ένα μοντέλο αντιπολίτευσης το οποίο οι ψηφοφόροι εκκωφαντικά αποδοκίμασαν.

Είναι λοιπόν δυνατόν να εμφανίζεται υποψήφιος πρόεδρος και ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο, να μας ζητάει να τον ψηφίσουμε για να κερδίσει τον Μητσοτάκη ;

Το νόημα δεν είναι να ψηφίσουμε αυτόν που θα ρίξει τον κάθε Μητσοτάκη.

Το νόημα είναι να ψηφίσουμε έναν άνθρωπο στου οποίου το όραμα πιστεύουμε και εκείνος είναι αποφασισμένος να το υλοποιήσει ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Θέτοντας ως στόχο το να πέσει ο Μητσοτάκης μόνος στόχος σου είναι να τον φθείρεις. Αντί να επενδύεις στην ανάδειξη σου επενδύεις στην φθορά του. Ανορθόδοξο Ε;

Και έστω ότι καταφέρνεις και τον ρίχνεις. Μετά ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται σούπερ ήρωες με όμορφο επικοινωνιακό προφίλ.

Έλλειμα πολιτικής έχει.

Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό της αριστεράς είναι δεδομένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει να δομήσουμε απο την αρχή μια νέα, απολιτίκ, αρεστή σε όλους αριστερά.

Αν έχουμε κάποιες απόψεις και ένα όραμα για το πως θα γίνει ο κόσμος καλύτερος δεν θα αλλάξουμε τα «πιστεύω» μας για να συμφωνήσει ο κόσμος μαζί μας.

Πρέπει να ακούσουμε τις ανάγκες του κόσμου; Φυσικά! Στόχος όμως πρέπει να είναι να τον πείσουμε ότι η αριστερά είναι αυτή που έχει λύσεις στα προβλήματα του.

Αν είμαστε πολλοί και παντού μπορούμε να το κάνουμε πράξη αυτό.

Όσο περιμένουμε τι θα κάνει η δεξιά για να κάνουμε το αντίθετο ή περιμένουμε τον κόσμο να ζητήσει κάτι για να το ζητήσουμε και εμείς είμαστε λαϊκιστές, καιροσκόποι χωρίς σχέδιο. Έτσι κανείς δεν θα μας εμπιστευτεί.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πριν καν η ίδια η κοινωνία συνειδητοποιήσει τις ανάγκες της να τις αφουγκραζόμαστε και να τις κάνουμε αιτήματα. Έτσι θα εκφράσουμε τον κόσμο

One thought on “Αναζητάμε πραγματικά έναν νέο Τσίπρα ; Οι σκέψεις ενός 20χρονου Χανιώτη λίγο πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook