Αναβρασμός στα Χανιά για την εντοπιότητα στη ΔΕΗ – Παρέμβαση για τις προσλήψεις ετοιμάζει ο Δήμος

αναβρασμός-στα-χανιά-για-την-εντοπιότ-1202275

Σύσκεψη-ενημέρωση για την ξαφνική αφαίρεση της εντοπιότητας από αναμενόμενες προσλήψεις στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Χανίων, παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων φορέων, του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη, εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ, του Εργατικού Κέντρου κ.α.

Ο λόγος για 7 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 15 οκτάμηνες συμβάσεις για τεχνικό στην πλειοψηφία του προσωπικό.

Εκφράστηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για το γεγονός της αφαίρεσης της εντοπιότητας, αφού μέχρι και πριν 4 μήνες έγινε προκήρυξη με αυτήν ως δεδομένο, κάτι που δίνει ελπίδες για προσβολή της παρούσας.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να συσταθεί ψήφισμα για το ζήτημα, ώστε να αποκατασταθεί το δικαίωμα των Χανιωτών, αφού η κατάργηση της εντοπιότητας δημιουργεί πληθώρα πρακτικών και όχι μόνο προβλημάτων, με την τοπική κοινωνία να είναι ανάστατη.Όπως τονίστηκε, αυτή τη στιγμή το 70% των εργαζομένων είναι Χανιώτες από την ευρύτερη περιοχή, με τους ανθρώπους της περιοχής να αναμένουν και από τους βουλευτές του τόπου να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Επισημάνθηκε οτι ενώ υπάρχει υποβάθμιση της περιοχής, ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, χάνεται πλέον και η ανταποδοτικότητα στους πολίτες για ένα εργοστάσιο που βρίσκεται μάλιστα εντός αστικού ιστού.

Όπως τονίστηκε, μια παρέμβαση για το ζήτημα πρέπει να γίνει άμεσα, πριν βγει η επίσημη προκήρυξη. Έτσι, συμφωνήθηκε το ζήτημα να τεθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στο τραπέζι και αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη λειτουργία του εργοστασίου είναι η μεταθετότητα, με τις ξαφνικές μεταθέσεις να δημιουργούν πολλές φορές προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, αφού δεν συνοδεύονται από την ανάλογη αντικατάσταση στο προσωπικό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook