Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη για τον τραγικό θάνατο του 26χρονου δύτη από την Κρήτη

αναβλήθηκε-για-τον-σεπτέμβριο-η-δίκη-γ-1588608

Για το φθινόπωρο του νέου έτους, αναβλήθηκε χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 26χρονου ιχθυολόγου – δύτη από την Κρήτη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του, πριν από 4 χρόνια, σε ιχθυοκαλλιέργεια στη νήσο «Στρογγύλη» (δείτε ΕΔΩ).

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, και κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι η εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της εταιρείας με τον σύζυγό της. Ωστόσο τελικά λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του ενός εκ των δικηγόρων, αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα rodiaki.gr και μετά από δύο ημέρες εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, επίσημη ανακοίνωση, για το τραγικό αυτό περιστατικό που κόστισε τη ζωή στο 26χρονο παλικάρι.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 13 Δεκεμβρίου 2018. Ο 26χρονος εργαζόταν ως δύτης – ιχθυολόγος σε ιχθυοκαλλιέργειες που βρίσκονταν στη νήσο Στρογγύλη, κοντά στη Ρόδο. Κάτω από συνθήκες το παλικάρι που καταγόταν από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, βρέθηκε νεκρό από συναδέλφους του μέσα στη θαλάσσια ζώνη.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και δύτες οι οποίοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες που έχασε τη ζωή του ο 26χρονος.

Ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος η οποία και ανέφερε τα εξής:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι 26χρονος ημεδαπός ο οποίος εργαζόταν σε ιχθυοκαλλιέργειες, στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας, «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ» δήμου Χάλκης, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στο σημείο, μετέβη από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο 26χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε από μαθητευόμενους δύτες, οι οποίοι εργάζονταν σε παρακείμενη ιχθυοκαλλιέργεια, μεταφέρθηκε στον λιμένα «ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ» με το σκάφος «ΛΑΜΑΡ» Ν.Ρ. 605 και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη η 51χρονη νόμιμη εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας, με την οποία ο θανών είχε συνάψει σύμβαση εργασίας, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook