Αναβιώνει στα Χανιά το δράμα οικογενειών που θρηνούν θύματα τροχαίων | Photos

αναβιώνει-στα-χανιά-το-δράμα-οικογενε-843608

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Χανιά η έκτη παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια, έχοντας οι περισσότεροι θρηνήσει δικούς τους ανθρώπους σε τροχαία ατυχήματα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Απριλίου και ολοκληρώνονται αύριο, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου δεξίωση και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Από την Παγκόσμια Δέσμευση στην Τοπική Δράση».

Προηγουμένως, έγινε πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το λιμάνι, με τους συμμετέχοντες να κρατούν στα χέρια οικείους τους που χάθηκαν στην άσφαλτο.Οι φωτογραφίες της έκθεσης κρύβουν όλες την δική τους ιστορία, ένα δράμα κι έναν αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, με θεμελιωμένη οδική ασφάλεια και λιγότερους νεκρούς σε τροχαία ατυχήματα.Πρέπει να σημειωθεί οτι κάθε χρόνο, 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους όλου του κόσμου και πολλά ακόμα εκατομμύρια τραυματίζονται σοβαρά. Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα αποτελούν σήμερα την 8η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Πρόκειται για μια «σιωπηρή» επιδημία που επηρεάζει τη δημόσια υγεία, την οικονομική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή.Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ για την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών, με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων δικυκλιστών σε σχέση με τον πληθυσμό της. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι θάνατοιδικυκλιστών αντιπροσωπεύουν πλέον το 34,3% του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στη χώρα. Εκτιμάται ότι ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος των τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών στην Ελλάδα κοστίζει στην οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ ετησίως.Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση, φιλοξενεί συμμετέχοντες από 150 ΜΚΟ από όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει δημόσιες εκδηλώσεις καθώς και κλειστά σεμινάρια για την εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια, εκστρατείες και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη βιώσιμη κινητικότητα.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook