Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport

αναβαθμίζονται-οι-εγκαταστάσεις-των-14-849504

H εταιρία διαχείρισης κατασκευαστικού κινδύνου Hill International ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε από τη Fraport Greece να παρέχει στήριξη στη διαχείριση πρότζεκτ και σε τεχνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο τριετούς συμβολαίου που σχετίζεται με την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Μετά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, η Fraport Greece ανέλαβε, σε συμφωνία με το Ελληνικό κράτος, τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για περίοδο 40 ετών. Η Fraport διαχειρίζεται στην Ελλάδα τα αεροδρόμια Ακτίου, Χανίων, Κέρκυρας, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου. Μετά τη συμφωνία, η Fraport Greece υλοποιεί πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών που υπερβαίνει τα € 415 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και / ή την επέκταση της υποδομής των αεροδρομίων αυτών.

Οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση των υφιστάμενων τερματικών σταθμών, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων εδάφους και αερολιμένων με στόχο τη βελτίωση των επιχειρησιακών διαδικασιών, της ασφάλειας και των εμπειριών ταξιδιού.Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Hill International, κ. Μανώλης Σιγάλας, τα αεροδρόμια αυτά αποτελούν ένα δίκτυο μετάβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καθώς ο τουρισμός στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυτοί οι αναβαθμισμένοι κόμβοι θα βοηθήσουν στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της βιομηχανίας, τόνισε, ενώ θα διευκολύνουν και τα περιφερειακά ταξίδια στην Ελλάδα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Πρόκειται για επένδυση εθνικής σημασίας, υπογράμμισε.Κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, η Hill θα παρέχει στήριξη στη διαχείριση υποδομών της Fraport Greece όσον αφορά το πρόγραμμα Πιστοποίησης Ασφαλούς Αεροναυτιλίας για όλα τα αεροδρόμια, το πρόγραμμα εμπορικής ανάπτυξης, τη διαχείριση εργασιών που συνδέονται με το πρόγραμμα περιβάλλοντος και το τμήμα που αφορά τη συμβουλευτική υποστήριξη υποδομών.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook