Αναβάλλεται έως τον Απρίλιο τουλάχιστον η Σύνοδος Τραμπ – Κιμ

αναβάλλεται-έως-τον-απρίλιο-τουλάχισ-827325

Μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου των δύο χωρών δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, αλλά μάλλον τον Απρίλιο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Παρά τις πληροφορίες για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι ελπίδες για τη Σύνοδο των δύο ηγετών μετατίθεται για τα τέλη Απριλίου, εάν τελικά πραγματοποιηθεί, προσθέτει η μία πηγή και σημειώνει ότι η Κίνα ασκεί πιέσεις για μία επίσημη επίσκεψη παρά για μία απλή συνάντηση κατά την οποία θα υπογραφεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με την «Wall Street Journal, Σι και ο Τραμπ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία σε μια συνάντηση κορυφής γύρω στις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι αρνούνται να δεσμευθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, πριν να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις πηγές το Πεκίνο ανησυχεί ότι εάν η Σύνοδος Κορυφής γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί η συμφωνία, θα μπορούσε να οδηγηθεί σε φιάσκο. Φοβάται ουσιαστικά πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επαναλάβει αυτό που έκανε κατά την τελευταία αποτυχημένη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν: θα αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η συνάντηση θα λήξει πρόωρα και άδοξα.

To ρεπορτάζ της «WSJ» επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στο CNBC Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε πως το Πεκίνο ανησυχεί όντως πως ο Τραμπ θα αντιμετωπίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις όπως ακριβώς και εκείνες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας. «Δεν θέλουν να στείλουν τον Σι στο Μαρ- α- Λάγκο και να δουν τον Τραμπ να αποχωρεί. Αυτό θα ήταν διπλωματική καταστροφή» είπε ο αξιωματούχος χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook