Ανατροπή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο για τη Μάντσεστερ Σίτι

ανατροπή-στο-αθλητικό-διαιτητικό-δικ-1074301

Κανονικά θα λάβει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την UEFA,μειώθηκε στα 10.000.000 από 30.000.000 ευρώ.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δικαίωσε τους «πολίτες» και αναίρεσε την τιμωρία δύο ετών που είχε επιβάλλει η UEFA για παραβίαση του Financial Fair Play. Παράλληλα, μειώθηκε το πρόστιμο από τα 30.000.000 στα 10.000.000.

Η απόφαση του CAS ανατρέπει τα δεδομένα και δίνει το πράσινο φως στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να αγωνιστεί κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τους «πολίτες» να λαμβάνουν θέση για την εκκίνηση του Champions League της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές (σ.σ. στο πλαίσιο της έρευνας για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP), δεν συνιστά μία τόσο σημαντική παράβαση που να την οδηγεί στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία κινήθηκε έπειτα από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το Νοέμβριο του 2018. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων πως ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν, χρηματοδοτούσε την ύψους 81.200.000 ευρώ ετησίως χορηγία στη φανέλα της ομάδας, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της αεροπορικής εταιρίας (Έτιχαντ) του Αμπού Ντάμπι.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook