Ανατροπή με τους Ρώσους τουρίστες; Κανονικά οι διαδικασίες για τουριστικές βίζες από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα

ανατροπή-με-τους-ρώσους-τουρίστες-καν-1054907

Το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα πλέον δέχεται έγγραφα για τουριστική βίζα, σύμφωνα με ρώσικο μέσο ενημέρωσης που καταπιάνεται με τους πιθανούς καλοκαιρινούς προορισμούς για τους Ρώσους.

Όπως επισημαίνει, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του προξενείου, τα ραντεβού για την βίζα που είναι απαραίτητη προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει στην Ελλάδα πλέον γίνονται κανονικά για όσους πολίτες της χώρας έχουν ήδη κλείσει δρομολόγια και διακοπές στην χώρα μας.

«Τόσο οι τουρίστες όσο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα. Μέχρι στιγμής μόνο μέσω του Προξενείου, αφού τα Visa Centers εξακολουθούν να είναι κλειστά », δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel. Η εταιρεία του, πάντως, δεν βιάζεται να υποβάλει τα έγγραφα των πελατών της που έχουν τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο κίνδυνο, επειδή δεν υπάρχει σαφήνεια με τις ημερομηνίες επανέναρξης των διεθνών πτήσεων και τα τέλη Προξενείου σε περίπτωση αδυναμίας του ταξιδιού δεν μπορούν να επιστραφούν. Επομένως, κρατούμε μια παύση, δεν πιστεύω ότι το Προξενείο θα έχει καθυστερήσεις στην έκδοση θεωρήσεων, ακόμη και όταν θα επιτραπούν οι πτήσεις προς τον προορισμό », εξηγεί ο ειδικός.

Σύμφωνα με τα σχέδια των Ελληνικών Αρχών, οι διεθνείς τακτικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ξαναρχίσουν από τις 15 Ιουνίου και από την 1η Ιουλίου τα προγράμματα πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων τσάρτερ, προς τα αεροδρόμια στα νησιά.

Όπως είπε ο επικεφαλής της TEZ TOUR Ελλάδας κ. Δημήτρης Χαριτίδης, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, πολίτες 29 κρατών – Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Ρουμανία και άλλοι, πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα χωρίς πρόσθετες διατυπώσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της επιδημίας. Δεν προβλέπεται επίσης απαγόρευση πτήσεων από χώρες που θεωρούνται μέχρι στιγμής δυσμενείς από την άποψη της διανομής του COVID-19 (σήμερα περιλαμβάνουν και τη Ρωσία).

Ωστόσο, οι αρχές συζητούν ποιες προϋποθέσεις πρέπει να επιβληθούν στους επιβάτες που φθάνουν – εάν θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικά απουσίας μόλυνσης, εάν θα κάνουν δειγματοληπτικά τεστ στο αεροδρόμιο κ.λπ. «Οι ξενοδόχοι και οι εταιρείες υποδοχής ζητούν από τις αρχές να μην εισάγουν υπερβολικά σοβαρά εμπόδια στους ξένους επισκέπτες. Στην τελική ανάλυση, η μόνη μεγάλη αγορά από την οποία αναμένεται σημαντική τουριστική ροή είναι η γερμανική. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να γεμίσουμε τα ξενοδοχεία.

Ως εκ τούτου, πολλές εγκαταστάσεις διαμονής δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα ξεκινήσουν να εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο – η διοίκησή τους αμφιβάλλει ότι η λειτουργεία τους θα είναι οικονομικά αποδοτική», προσθέτει ο Δημήτρης Χαριτίδης.

«Η ημερομηνία κατά την οποία το ελληνικό προξενείο καθοδηγείται για την έκδοση τουριστικών θεωρήσεων, 15 Ιουλίου, συμπίπτει με εκείνη που εμφανίζεται σε ανεπίσημες πληροφορίες από μια συνάντηση του Υπουργείου Μεταφορών, κατά την οποία το υπουργείο αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία για το άνοιγμα διεθνών τακτικών πτήσεων σε διάφορους προορισμούς. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook