Ανατροπή με Κριστιάνο Ρονάλντο – Πάει Μάντσεστερ, αλλά ίσως για τη… Γιουνάιτεντ

ανατροπή-με-κριστιάνο-ρονάλντο-πάει-1191728

Την ώρα που όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ήθελε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επισημοποιεί μέσα στην ημέρα τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Σίτι (αντί 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο), πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα θέλουν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται σε επικοινωνία από το βράδυ της Πέμπτης με τον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, συζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο από το Τορίνο, με προορισμό τη Λισαβόνα, όπου θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο Κριστιάνο βρέθηκε στο προποινητικό κέντρο της Γιουβέντους για να αποχαιρετήσει τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, ενώ σε δηλώσεις του, ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επιβεβαιώνε το «διαζύγιο» της ομάδας με τον παίκτη, λέγοντας πως «η Γιουβέντους είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει χωρίς τον Ρονάλντο».

Θυμίζεται πως η Γιουνάιτεντ, που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Μέντες, ήταν η ομάδα που βοήθησε τον Κριστιάνο να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο, αποκτώντας τον από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2003, πριν φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, αντί ποσού ρεκόρ για την εποχή, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Σίτι δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημη πρόταση για τον 36χρονο, ενώ ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, άναψε «φωτιές», λέγοντας πως θα υποδεχόταν με ευχαρίστηση «έναν θρύλο του συλλόγου», αφήνοντας να εννοηθεί πως η ομάδα του προσπαθεί να κερδίσει τους «γείτονες» της Σίτι στην κούρσα για την απόκτηση του πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

«Δεν πίστευα ότι ο Ρονάλντο επρόκειτο να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους. Είχαμε πάντα καλή επικοινωνία, ξέρω ότι ο Μπρούνο Φερνάντες του μιλούσε επίσης. Ξέρει τι νιώθουμε γι’ αυτόν και αν πρόκειται να φύγει από τη Γιουβέντους, ξέρει ότι είμαστε εδώ» είπε ο Νορβηγός προπονητής.

Ασαφής ο Γκουαρντιόλα

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν ήταν ξεκάθαρος, σε δικές του δηλώσεις, σχετικά με το ενδεχόμενο μετακόμισης του Ρονάλντο στους «Πολίτες».

«Ο Κριστιάνο είναι παίκτης της Γιουβέντους και δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτές τις τρεις, τέσσερις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περίοδου, είναι πως όλα μπορούν να συμβούν. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα που έχουμε και θα μείνουμε οι ίδιοι» τόνισε ο Καταλανός.

Και συνέχισε: «Ο Κριστιάνο θα αποφασίσει πού θέλει να παίξει, όχι η Μάντσεστερ Σίτι, ούτε εγώ».

Παρέμβαση Φέργκιουσον και απόσυρση Σίτι!

Με τον Ρονάλντο να ταξιδεύει για την Λισαβόνα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα τελευταία δημοσιεύματα στο Νησί τον εμφανίζουν να βρίσκεται αγκαλιά με την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ. Μάλιστα όπωτς τονίζεται σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον οποίο ο παίκτης έχει σαν δεύτερο πατέρα. Ο Σκωτσέζος προπονητής επικοινώνησε μαζί του κι από τη στιγμή που ο Ρονάλντο επιβεβαίωσε την οριστική αποχώρηση του από τη Γιουβέντους λίγες ώρες αργότερα είχε στα χέρια του την πρόταση των »κόκκινων διαβόλων».

Αυτή η εξέλιξη εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τη διστακτικότητα στις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η Γιουβέντους πέρα από χρήματα θα πάρει και τον Μαρτιάλ καθώς από τη Γιουνάιτεντ ξεκαθαρίστηκε ότι ο Πογκμπά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τον σύλλογο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook