Ανατροπή και επισήμως: Aνθρωποκτονία από πρόθεση ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη

ανατροπή-και-επισήμως-aνθρωποκτονία-α-1172935

Η πληροφορία υπήρχε από την Δευτέρα, 15.11.2021 ωστόσο πλέον είναι και επίσημο. Υπάρχει ανατροπή σε ό, τι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Σήφης Βαλυράκης έχασε την ζωή του στις 24 Ιανουαρίου του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνουν πως η προσφυγή που είχαν ασκήσει στην απόφαση της Δικαιοσύνης να μπει η υπόθεση στο αρχείο ως «ατύχημα» έγινε δεκτή καθώς υπάρχει «σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Επιπλέον αναφέρουν πως η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας κ. Βασιλική Δεληστάθη «δέχθηκε τυπικά και ουσιαστικά την προσφυγή μας και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις και ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε ξανά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία και την παρέπεμψε στον τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας παραγγέλλοντας τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας

«Όπως είχαμε ενημερώσει με το από 6.10.2021 δελτίο τύπου μας, στις 30.09.2021 ασκήσαμε ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 424/2021 απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριου Προκοπίου, που διέτασσε να τεθεί στο αρχείο ως «ατύχημα» η δικογραφία σχετικά με την διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Κύριος λόγος της προσφυγής μας ήταν το ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Εκδόθηκε χθες επί της προσφυγής μας η υπ. αριθμ.. 51/15.11.2021 διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας κ. Βασιλικής Δεληστάθη, η οποία δέχθηκε τυπικά και ουσιαστικά την προσφυγή μας και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις και ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε ξανά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία και την παρέπεμψε στον τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας παραγγέλλοντας τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook