Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ: Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου – «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»

αναταράξεις-στο-πασοκ-χαριλάου-τρικο-1442427

«Φωτιές» άναψε στη Χαριλάου Τρικούπη μια δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με φόντο τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε με νόημα ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Αυτό ερμηνεύτηκε από την ηγεσία του κόμματος ως μια… μπηχτή προς τον κ. Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας».

Απαντώντας η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι στον Ανδρέα Λοβέρδο υπογραμμίζοντας ότι  είναι «πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με  τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Και κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σκληρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε 2 φορές να τον συναντήσει και την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως δεν έλαβε θεσμική πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια, είναι και πολιτικά εξωφρενική» υπογράμμισε.

Προσέθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «λέει “ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος x’”. Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη. Οι πολίτες θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

Σχολίασε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από τη «νοσταλγία και τη ρητορική δεκαετίας του 80’» και εκτίμησε πως ίσως «θέλει να θολώνει τα νερά και να μην θέλει να πει αυτό που έχει στο μυαλό του, τη συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, απάντησε στην χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, όπως ήταν θεσμικά σωστό, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ζήτησε να συναντηθούν, όμως υπήρξε περιφρόνηση από την άλλη πλευρά».

Στον κ. Οικονόμου απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. «Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας. Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών», τονίζει και συνεχίζει:

«Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς.

Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα».

«Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων, που προτίθενται να συμφωνήσουν.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το:

“Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», καταλήγει ο κ. Μάντζος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook