Αναστολή λειτουργίας για βρεφονηπιακό σταθμό της Κρήτης μετά από εμφάνιση κορονοϊού σε γονέα

Φωτογραφία αρχείου

Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρμένων Ρεθύμνου για προληπτικούς λόγους με αφορμή την υποψία κρούσματος κορονοϊου, σε γονέα παιδιού που φιλοξενείται στο Σταθμό.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, υπεύθυνη για τα θέματα δημόσιας υγείας του Δήμου Ρεθύμνης Δρ. ‘Αννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, «…εφαρμόστηκαν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης εξάπλωσης της πανδημίας, και με σεβασμό στη δημόσια υγεία, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστός ο Σταθμός μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ ανίχνευσης».

Παρότι το τεστ βγήκε θετικό για τον γονέα αλλά αρνητικό για τα παιδιά της οικογένειας, εφαρμόστηκε ο περιορισμός τους κατ’ οίκον κι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός απολυμάνθηκε, ώστε όταν επαναλειτουργήσει αύριο, οι χώροι του να είναι υγειονομικά ασφαλείς και να μην υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μικρούς φιλοξενούμενους του και το εκπαιδευτικό του προσωπικό.

Στο μεταξύ ο δήμος Ρεθύμνης και συγκεκριμένα το Τμήμα Παιδείας του δήμου, αντιδράει στο περιεχόμενο των καταγγελιών που εξαπέλυσε ο Σύλλογος Σχολικών Καθαριστριών βάση των οποίων, ο δήμος προέβη στο μέτρο αναστολής εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες καθώς επίσης υπάρχουν παράπονα για τον προγραμματισμό και την ποιότητα ελέγχου των καθαρισμών. Πρόκειται για θέμα που όπως επισημαίνει η κα Ελευθεριάδου – Γκίκα έχει και κοινωνικές και υγειονομικές διαστάσεις.

«Ο δήμος Ρεθύμνου είναι προνομιούχος Δήμος σε ότι αφορά τον εγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων ως σχολικές καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να εξασφαλίζουμε την υγειονομική φροντίδα των σχολικών μας μονάδων, με επάρκεια και ποιότητα. Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους καθαριότητας στα σχολεία, αυτοί γίνονται συνεχώς και εντατικά και από τους Διευθυντές των σχολείων, από το Τμήμα Παιδείας αλλά κι από εμένα προσωπικά» επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος, ενώ όπως τονίζει, «οι σχολικές καθαρίστριες παρακολούθησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς επιμορφωτικά σεμινάρια, υποχρεωτικού χαρακτήρα, και μέχρι σήμερα, η συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σε αυτό το τόσο ευαίσθητο κομμάτι της καθαριότητας στο δήμο Ρεθύμνης.

Το αποτέλεσμα κατά γενική ομολογία είναι εξαιρετικό, τα σχολεία μας «λάμπουν»… σε μία περίοδο της καραντίνας, που τα σχολεία δεν ήταν κλειστά αφού πολλοί εκπαιδευτικοί, σε καθημερινή βάση, διεξήγαγαν την τηλεκπαίδευση μέσα από το χώρο του σχολείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ