Αναστολή πολιτιστικών δράσεων στον Δήμο Πλατανιά

αναστολή-πολιτιστικών-δράσεων-στον-δ-1095386

Αναστέλλονται για μία εβδομάδα, προς το παρόν όμως δεν ακυρώνονται οριστικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Πλατανιά την τρέχουσα εβδομάδα, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό. Οι ιθύνοντες του Δήμου θα περιμένουν να δουν πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα και θα πράξουν αναλόγως. Η ενημέρωση από τον Δήμο Πλατανιά αναφέρει:

«Σε αναστολή –για μια εβδομάδα- των δράσεων του Φεστιβάλ Πλατανιάς Καλοκαίρι 2020 και Γη-Πολιτισμός-Τουρισμός προχωρά ο Δήμος Πλατανιά ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά και αυτό το καλοκαίρι έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες απλώνονται στα χωριά του Δήμου από το παραλιακό μέτωπο έως την ενδοχώρα.

Οι αποκεντρωμένες εκδηλώσεις, που στοχευμένα ο Δήμος Πλατανιά υλοποιεί τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται με χαρακτηριστική επιτυχία και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τους περιορισμούς που έχουν δημιουργηθεί αυτό το καλοκαίρι, από την πανδημία του κορωνοϊού, οι παραπάνω προσεγγίσεις μας επιτρέπουν–τηρώντας πάντα αυστηρά τα σχετικά μέτρα πρόληψης – να δημιουργούμε όμορφες αποσπερίδες με κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, μουσικοθεατρικά δρώμενα.

Οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου Πλατανιά, πέρασαν το προηγούμενο διάστημα όμορφες βραδιές θερινού σινεμά στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά στις Πλατείες», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, διασκέδασαν με το θέατρο σκιών του Νίκου Μπλαζάκη και απόλαυσαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τραγουδάκια στον Αφρό» με την Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και τον Λεωνίδα Μαριδάκη.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε ο Δήμος Πλατανιά αποφάσισε και προχώρησε στον δύσκολο δρόμο της υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί φωτεινό μονοπάτι αναγκαίο πάντα και τώρα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους θαμώνες των εκδηλώσεων αλλά και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων που σε απόλυτη συνεργασία συνέβαλλαν να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που προβλέπονται από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα προηγούμενα μέτρα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να υλοποιείται το πρόγραμμα εκδηλώσεων από τον Δήμο και τους συνεργάτες του.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Δήμος Πλατανιά βρίσκεται και στο τελικό στάδιο επανασχεδιασμού των δράσεων που σχεδιάζει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός με δεδομένους τους υγειονομικούς περιορισμούς, καθώς και να ολοκληρώσει τις Πολιτιστικές τους Δράσεις, εφόσον έχουμε ανάκληση των περιορισμών.

Το Φεστιβάλ Γη-Πολιτισμός-Τουρισμός και το Πλατανιάς Καλοκαίρι 2020 διοργανώνονται από τον Δήμο Πλατανιά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, υλοποιούνται με την συνεργασία των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και των Τοπικών Συμβουλίων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook