Αναστάτωση από το μπάχαλο με τη δεύτερη δόση AstraZeneca

αναστάτωση-από-το-μπάχαλο-με-τη-δεύτερ-1204655

Αναστάτωση από το μπάχαλο με τη δεύτερη δόση AstraZeneca έχει προκληθεί από χθες και η κατάσταση δείχνει να έχει εκτροχιαστεί

Από την πλευρά της η πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για τη δεύτερη δόση της AstraZeneca, εξαιτίας του μεγάλου προβληματισμού σε όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου. «Πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες, να βγει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και να δώσει σαφείς οδηγίες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε πάντως ότι όσοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του σκευάσματος, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να παρουσιάσουν κάτι μετά τη δεύτερη δόση.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Εμβολιασμών οδηγήθηκε στη χθεσινή απόφαση. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο βαριάς νόσησης από κορονοϊό, τονίζοντας πως «μέχρι πριν δύο μήνες η πιθανότητα αυτή ήταν μεγάλη.

Πλέον έχει μειωθεί, γιατί έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις. Και ειδικά στους νέους η πιθανότητα να νοσήσουν βαριά τώρα είναι πολύ μικρότερη. Αυτή η πιθανότητα είναι συγκρίσιμη με το να πάθεις κάτι από τον εμβολιασμό. Συνεπώς η Επιτροπή έκρινε ότι υπάρχει η δυνατότητα να περιμένει κανείς 1-2 μήνες, όσο χρειάζεται, για να κάνει εμβόλιο mRNA», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πιθανότητα να προκληθεί θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca παραμένει χαμηλή, 1 προς 150.000. «Δεν έχει αλλάξει η πιθανότητα για παρενέργεια του εμβολίου. Έχει αλλάξει η πιθανότητα να νοσήσεις βαριά από Covid», σημείωσε.

Αιχμές Τσίπρα

Στο ζήτημα με την αλλαγή σύστασης από την επιτροπή εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε την Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη που έδωσε στο STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα: «Μήπως δεν έγινε σωστή διαχείριση με την υπόθεση του AstraZeneca;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε στο θέμα τονίζοντας: «Ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Το απέδειξαν οι νέοι άνθρωποι που κατά χιλιάδες εμβολιάστηκαν με το Astrazeneka, παρά τις ανησυχίες και τους φόβους.

Μια γενιά που η κυβέρνηση διαρκώς στοχοποιεί με την πολιτική και την ρητορική της. Μια γενιά που έδειξε τι σημαίνει υπευθυνότητα απέναντι στους ανεύθυνους που μας κυβερνάνε. Απέναντι σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν πλιάτσικο με τα εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες.

Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν κάνει την πρώτη δόση astra zeneka. Θα κάνω και την δεύτερη. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες πρώτα από όλα για την διάλυση της εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστήμη και τους επιστήμονες. Να είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει σήμερα κάποιος που με τις πράξεις του τροφοδοτεί τους αρνητές αυτός είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί με τους ανθρώπους που μπορούν να χτίσουν έναν νέο μέλλον για αυτή την χώρα. Για να νικήσει η ζωή!»

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook