Ανασφάλεια και αναστάτωση σε χιλιάδες Χανιώτες ιδιώτες και ιδιοκτήτες rent a car με συμβόλαια σε γνωστή ασφαλιστική εταιρία

ανασφάλεια-και-αναστάτωση-σε-χιλιάδε-1130712

Ανάστατοι είναι χιλιάδες οδηγοί οχημάτων αλλά και ιδιοκτήτες Rent a Car σε όλη την Κρήτη οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους στην ρουμανική εταιρία City Insurance, καθώς η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή αυστηρές κυρώσεις για την εταιρία μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία.

Το έλλειμμα κεφαλαίου της City Insurance, που είναι ηγετική εταιρία στην ασφαλιστική αγοράς της Ρουμανίας στην οποία πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε υπό εξωτερική διαχείριση από την ρυθμιστική αρχή της χώρας (ASF), είναι κοντά στα 845 εκατ. RON (πάνω από 170 εκατ. Ευρώ), σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που ανέφερε η ιστοσελίδα Economica.net.

Η εταιρεία έχει δείκτη ρευστότητας μόνο 0,16, σε σύγκριση με το απαιτούμενο επίπεδο 1. Ακόμη σύμφωνα με την ASF φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία παρουσίασε καταστάσεις λογαριασμού που δεν επιβεβαιώθηκαν από την εκδότρια τράπεζα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθεί τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας έλαβαν σωρευτικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων λέι και οι εξουσιοδοτήσεις τους ανακλήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η ρουμανική ασφαλιστική εταιρία αντιπροσωπεύονταν και στην Κρήτη και είχε μάλιστα σημαντική αριθμητική παρουσία καθώς υπολογίζεται ότι είναι ασφαλισμένα περίπου 3.000 οχήματα ιδιωτών και ενοικιαζόμενα.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι θα εκκρεμούν για άγνωστο χρονικό διάστημα υποθέσεις που «τρέχουν» σε δεκάδες περιπτώσεις τροχαίων, υλικών ζημιών και τραυματισμών που περιμένουν να αποζημιωθούν.

με πληροφορίες από asfalisisnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook