Ανασχηματισμός Βρούτση και Θεοδωρικάκου – Τι κατάφεραν οι «Σαμαρικοί»

ανασχηματισμός-βρούτση-και-θεοδωρικ-1159457

Χωρίς αλλαγές μεγάλες σε πόστα κλειδιά για τη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία έγινε ο ανασχηματισμός. Οι υπουργοί Υγείας, Οικονομίας, Ανάπτυξης δεν άλλαξαν όπως και οι θέσεις κλειδιά στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας δεν πήγαν σε άλλα χέρια παρά το ότι ειδικά στο μέγαρο της Βασιλίσσης Σοφίας ο Νίκος Δένδιας δεν έχει και τους καλύτερους διαύλους με το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έχει καταφανεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ωστόσο η αλλαγή στο υπ. Εργασίας και στο υπ. Εσωτερικών δίνουν το στίγμα έστω κι αν οι φήμες είχαν οργιάσει. Ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος μετά το «νάρθηκά» που του είχε επιβάλλει το Μ. Μαξίμου με τον μέχρι πρότινος υφυπουργό του Θ.Λιβάνιο (είχε πάρει δυνατότητα συνυπογραφής σε νομοσχέδια αποφάσεις έργων κτλ) φαινόταν ότι βρισκόταν σε ¨πάγﻨ. Τώρα η μάχη του είναι να χτίσει στην περιφέρεια που θα επιλέξει να εκτεθεί εκλογικά (μάλλον στον νότιο τομέα της Αθήνας).

Ο δε Γιάννης Βρούτσης πήρε μαι σημαντική θέση στη Βουλή, ωστόσο είναι φανερό ότι πλήρωσε το φιάσκο με τις επιδοτήσεις για τους επιστήμονες. Παρά το ότι όπως λένε οι φήμες ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να τον στηρίξει δεν τα κατάφερε. Όμως ανήκοντες στην ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού μάλλον καλά τα κατάφεραν όπως π.χ. η Νίκη Κεραμέως, ή ο Μάκης Βορίδης. Βέβαια ο νέος υπουργός Εσωτερικών μετά το «Αγροτικό» του μπαίνει σε κεντρικό και μάλιστα εκλογικό υπουργείο με ευθύνη το μεγάλο σχέδιο ύψους 2,5 δισεκ. για τα έργα σε δήμους (σχέδιο Αντώνης Τρίτσης).

Σε σημαντική θέση μπαίνει και ο Κώστας Σκρέκας, που είχε διατελέσει για λίγο πριν τις εκλογές του 2015 υπουργός Ανάπτυξης. Πλέον αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας με βαριά ατζέντα. Η υλοποίηση του Target Model

Γιώργος Αλεξάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook