Άναψε στα Χανιά η «φλόγα της αγάπης» της εθελοντικής αιμοδοσίας | Video + Photos

άναψε-στα-χανιά-η-φλόγα-της-αγάπης-τη-1302861

Η Φλόγα της Αγάπης και της Αλληλεγγύης της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών άναψε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά.

H έναρξη της 31η Αμφικτιονίας, η οποία αποτελεί ένα επιστημονικό συνέδριο με άξονα τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της αιμοδοσίας, πραγματοποιείται σήμερα, 22 Οκτωβρίου στις 19:00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, αμέσως μετά τη λήξη της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.  της Π.Ο.Σ.Ε.Α. από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέχρι την Μητρόπολη.

Η 31η Αμφικτιονία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και εκτός από μέλη συλλόγων αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και επιστήμονες-ομιλητές συμμετέχει και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Γκάγκα.

Η Ροδουσάκη Δέσποινα, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Χανίων «Αγ. Ιωάννης» μίλησε στο zarpanews.gr σχετικά με την «φλόγα της αγάπης» που ξεκίνησε από την Αθήνα και έφτασε στην Κρήτη. «Δίνω αίμα, σώζω μια ζωή» είναι το μήνυμα του Συλλόγου για φέτος, όπως δήλωσε η Πρόεδρος. «Μία φιάλη μου έσωσε τη ζωή, μήπως ήταν η δική σου;»

Με την σειρά της, η Ζερβουδάκη Ελένη, Αντιδήμαρχος Χανίων είπε: «Έχουμε την χαρά και την τιμή να πάρουμε σήμερα την φλόγα που πέρασε από πολλές πόλεις της Ελλάδας και θα σηματοδοτήσουμε έτσι την έναρξη της 31ης Αμφικτιονίας εδώ στα Χανιά». Στόχος είναι η ενημέρωση των ανθρώπων για την αιμοδοσία και πόσο η πανδημία έχει επηρεάσει των αριθμό φιαλών, όπως ενημέρωσε η ίδια.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Τεχνικής Κολύμβησης, Χριστίνα Ιωάννα Σκυλουράκη, και Χατζηδάκης Βασίλης, άναψαν την φλόγα στον βωμό της Μητρόπολης και τόνισαν πως είναι τιμή τους να είναι κι εκείνοι μέρος αυτού του γεγονότος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook