Άναψε… φωτιές ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το ΔΗΠΕΘΕΚ

Η ένταση επανήλθε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στα Χανιά, σε συνέχεια της προηγούμενης επεισοδιακής συνεδρίασης με την αποχώρηση της παράταξης Παπαδογιάννη (δείτε ΕΔΩ).

«Θα περίμενα να απολογηθεί και να πει μία συγγνώμη στο σώμα» σχολίασε τοποθετούμενος στην αρχή της συνεδρίασης ο Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο δήμαρχος σχολίασε οτι «η παράταξη Παπαδογιάννη δεν έχει μεγαλύτερη δημοκρατική ευαισθησία από τους υπόλοιπους, ενώ η αντίδρασή της ήταν μία “τεχνητή κρίση”», κατηγορώντας τον κ. Παπαδογιάννη οτι αδιαφόρησε για τις υπόλοιπες επιτροπές και ασχολήθηκε προσχηματικά μόνο με αυτήν του ΔΗΠΕΘΕΚ. Ζήτησε τέλος, να αξιολογηθούν οι ενέργειες του ΔΗΠΕΘΕΚ από τους ίδιους τους πολίτες, τονίζοντας οτι η Σοφία Μαλανδράκη και τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει οτι λειτουργούν για το κοινό καλό και είναι καθ’ όλα ικανοί.»

Αναφορικά με την απόφαση της παράταξης Παπαδογιάννη να αποχωρήσει, ο ίδιος σχολίασε οτι η αντίδρασή τους οφειλόταν στην αγανάκτηση για την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, σεβόμενοι τους πολίτες που τους τίμησαν ως πρώτη δημοτική παράταξη. Αυτό αφορούσε τα ζητήματα της ΚΥΔΩΝ ΑΕ και του ΔΗΠΕΘΕΚ, με την κατηγορία προς τον δήμαρχο οτι απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο, τοποθετώντας φίλους και συμβούλους της περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Δεν χαρίζουμε το ΔΗΠΕΘΕΚ, πληρώνεται από τους πολίτες των Χανίων, πρέπει να ελέγχεται από τους πολίτες των Χανίων» σχολίασε.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης επισήμανε οτι την πολιτική και όχι μόνο κατεύθυνση στο θέατρο πρέπει να την δίνει αυτός που… πληρώνει, και δεδομένου οτι ο δήμος Χανίων δίνει 280.000€, θα έπρεπε περισσότερα μέλη του να απαρτίζουν το ΔΣ.

Η απάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη ήταν οτι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί, κάτι που όμως δεν θα συνδεθεί ποτέ με τη διοικητική σύνθεση, αφού αυτό που έχει ουσία και ενδιαφέρει τους Χανιώτες είναι η πολιτιστική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ να είναι υψηλού επιπέδου.

Ο Γιάννης Σαρρής παρενέβη, χαρακτηρίζοντας ποινικό αδίκημα την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο παρελθόν, κατακευρανώνοντας τακτικές του παρελθόντος και υποστηρίζοντας την δημαρχιακή αρχή: «Ζούμε παραποίηση της πραγματικότητας στα Χανιά. Η αποχώρηση του Άρη Παπαδογιάννη ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, απλά για να αποτυπωθεί στα ΜΜΕ και τους Χανιώτες. Το μόνο που ενδιαφέρει μερικούς είναι να συμπεριφέρονται σαν αφεντικά και να έχουν λόγο στις εξελίξεις. Κανείς δεν κάνει οτι θέλει, ούτε μπορεί να αγνοεί τα θεσμικά όργανα και τους εκπροσώπους τους.»

«Η ουρά της ουράς είναι μερικοί, και αν δεν συμπορευθούν με την δημαρχιακή παράταξη, δεν θα ξαναεκλεγούν» σχολίασε ο Άρης Παπαδογιάννης, απαντώντας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ