Ανανεώνει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Χανίων! Παρέλαβε νέα απορριμματοφόρα, JCB και επιβατηγά | Photos

Ανανεώνει τον στόλο των απορριμματοφόρων του, αλλά και άλλου τύπου οχημάτων όπως JCB και επιβατηγών ο δήμος Χανίων.

Σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν από την Δημοτική αρχή τα πέντε νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, 4 JCB και πέντε επιβατηγά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, τα συγκεκριμένα οχήματα κόστισαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αποδεικνύεται με την νέα αυτή προμήθεια πως ο δήμος Χανίων φροντίζει για την καθαριότητα, αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι στόχος είναι η αντικατάσταση του γηρασμένου στόλου του δήμου Χανίων, τονίζοντας πως δεν έχει αγοραστεί απορριμματοφόρο από το 2006.

Είπε επίσης ο δήμαρχος Χανίων πως μετά από αυτή τη προμήθεια, θα ακολουθήσει μια ακόμη με την αγορά πέντε ακόμα απορριμματοφόρων, ενός φορτηγού – αρπάγη και δύο ακόμη μεγάλα φορτηγά. Το κόστος της νέα αγοράς θα φθάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.Ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ακόμα πως οι επενδύσεις σε ένα τμήμα που έπασχε ο δήμος θα συνεχιστούν, καθώς με το νοικοκύρεμα των δημοτικών τελών υπάρχει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση αυτών των προμηθειών.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Γεωργία Σαρικάκη ανέφερε ότι οι προμήθειες ξεκίνησαν όταν η ίδια ανέλαβε την υπηρεσία καθαριότητας, ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου και τον δήμαρχο Χανίων για την συμβολή τους στην αγορά των οχημάτων.Τέλος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ασφάλειας των οχημάτων όπως είπε ο κ. Νίκος Βλαμάκης, υπεύθυνος του συνεργείου στο αμαξοστάσιο του δήμου, πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία που καθιστά υποχρεωτική την τοποθέτηση κάποιων συστημάτων ασφάλειας στα απορριμματοφόρα.Ειδικότερα, η αναβάθμιση σε αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κάμερας για να βλέπει ο οδηγός τους εργαζόμενους, ενώ ένα άλλο σύστημα απαγορεύει στον οδηγό του οχήματος να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 30 χιλιόμετρων όταν στο απορριμματοφόρο βρίσκονται και οι άλλοι εργαζόμενοι.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ