Αναμορφώθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων – Ένα εκατομμύριο ευρώ πάνω από τον στόχο οι εισπράξεις

αναμορφώθηκε-ο-προϋπολογισμός-του-δή-1000757

Τις τροποποιήσεις του Οικονομικού Προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων για το 2020, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με τη στοχοθεσία για το νέο έτος σε συνάρτηση και με το Τεχνικό Πρόγραμμα που τροποποιήθηκε νωρίτερα (δείτε εδώ).

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, εισηγήθηκε την πρόταση ώστε να προσαρμοστεί ο Δήμος στα νέα δεδομένα για το έτος, ενώ όπως τόνισε «έγινε διόρθωση των οικονομικών μεγεθών βάση του τελευταίου τριμήνου του 19′, όπου επετεύχθη αύξηση του στόχου κατά 4.5 εκατομμύρια ευρώ, χάρις στην βεβαίωση οφειλών που προωθήθηκε».

Στα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αναφέρθηκε πως 200 μεγαλο-οφειλέτες στα μητρώα του Δήμου, ισοδυναμούν στο μισό του συνολικού ποσού που διεκπεραιώθηκε.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πόσο μεγαλύτερα είναι τα ποσά που εισπράχθηκαν -εξαιτίας και της ρύθμισης των οφειλών που προωθήθηκε-, σε σχέση με τη στοχοθεσία:

Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης

Κεμεσίδης: Χαιρετίζω και συμφωνώ  με τις πρωτοβουλίες του κ. Αλόγλου, καταψηφίζουμε όμως και την εισήγηση αυτή, όπως είχαμε καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Αρχοντάκης: Θα καταψηφίσουμε και εμείς την τροποποίηση όπως είχαμε κάνει και με τον προϋπολογισμό.

Βάμβουκας: Σε καλό δρόμο η στοχοθεσία, είχε ξεκινήσει από τη δική μας θητεία σε πιο δύσκολες συνθήκες, την υπερψηφίζουμε.

Σαρρής: Το πιο σημαντικό είναι να λύσει ο Δήμος το θέμα της υποστελέχωσης, γιαυτό θα απέχουμε από την ψηφοφορία, εκτιμώντας τις προσπάθειες της υπηρεσίας και του αντιδημάρχου για την καλή δουλειά που έχει γίνει.

Λουτσέτης: Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν φόρους που έχουν πληρώσει, έμμεσα και άμεσα. Είστε πολύ καλοί στο θέμα της εισπραξιμότητας, όχι όμως και στις διεκδικήσεις των συμφερόντων των πολιτών.

Ρίζος: Αυτός που σήκωνε ως τώρα το βάρος είναι οι φτωχοί και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να το σηκώνουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook