Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς η Κρήτη

Την Ελλάδα φαίνεται πως σκέφτονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Βρετανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του TripAdvisor. Και ποιος είναι ο κορυφαίος προορισμός; Το Τσιλιβί της Ζακύνθου.

Με την άρση των περιορισμών του lockdown, οι Βρετανοί σκέφτονται και πάλι τα ταξίδια, αν και σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας, προς το παρόν. Τα δεδομένα της ιστοσελίδας TripAdvisor, δείχνουν ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναζητούν προορισμούς εντός της χώρας, έχει αυξηθεί αυτό το μήνα κατά 384% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Και ποιος προορισμός είναι αυτός που κερδίζει του Βρετανούς; Το Τόρμπεϊ στο Ντέβον της Αγγλίας. Στη δεύτερη θέση έρχεται το Γουντερμέρ και το Γιορκ στην τρίτη θέση, με την Ζάκυνθο και συγκεκριμένα το Τσιλιβί, να είναι κορυφαίος προορισμός για ταξίδι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του TripAdvisor, σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, με το ποσοστό να αυξάνεται σε 50% για τους νέους. Σχεδόν το ήμισυ (44%) σκοπεύει να αντισταθμίσει το χαμένο χρόνο κάνοντας δύο ή περισσότερες διακοπές, ενώ ένας στους 8 (13%) σκοπεύει να πάει διακοπές σε τρία μέρη.

Σε διεθνές τώρα επίπεδο, η Ελλάδα έχει μεγάλη τάση, καθώς έξι από τα κορυφαία μέρη στις αναζητήσεις του TripAdvisor από Βρετανούς ταξιδιώτες, είναι ελληνικοί προορισμοί.

Η ιστοσελίδα αναγνωρίζει ότι αυτό οφείλεται πιθανώς το γεγονός ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες από τα μέσα Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα ή φέρουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Μετά το Τσιλιβί, οι επόμενοι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι διεθνείς τουρισμοί είναι το Κονγκ στην Ιρλανδία, το Σουφριέρ στην Σάντα Λουτσία, η Οία στη Σαντορίνη, ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, το Παρίσι, η Μύκονος, το Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, η Ανάληψη στην Κρήτη και η Αγία Νάπα στην Κύπρο.

Όσο για τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο Τσιλιβί αυτό το καλοκαίρι (εάν το επιτρέψουν οι κυβερνητικές οδηγίες), το πιο δημοφιλές πράγμα που μπορούν να κάνουν, σύμφωνα με τις κρατήσεις στο TripAdvisor, είναι μια περιήγηση στο νησί που περιλαμβάνει επίσκεψη στην περίφημη παραλία Ναυάγιο.

Όπως αναφέρει το TripAdvisor: «Σε αυτή την μοναδική εμπειρία που θα έχετε μία φορά στη ζωή σας, θα δείτε τον όμορφο όρμο που είναι προσβάσιμος μόνο με πλοίο. Η παραλία πήρε το όνομά της μετά από την προσάραξη ενός πλοίου στην ακτή το 1980 – και είναι ακόμη εκεί σήμερα. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία βαρκάδα με σκάφος με γυάλινο πάτο στις διάσημες Μπλε Σπηλιές του νησιού και θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά – πλούσια σε θείο – της παραλίας Ξίγκια».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ