Ανάλαφρο σορμπέ καρπούζι

ανάλαφρο-σορμπέ-καρπούζι-1489883

Ετοιμάζουμε την πιο καλοκαιρινή συνταγή με καρπούζι, ένα υπέροχο αρωματικό σορμπέ.

Μερίδες: 6

Υλικά

120 γρ. νερό

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λεμόνι, το ξύσμα

700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Διαδικασία

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το καρπούζι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρύο σιρόπι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος ομοιογενής πολτός. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.

Ανά 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι για να μην πιάσει κρυστάλλους. Το κάνουμε για 2-3 φορές. Κατόπιν αφήνουμε να παγώσει τελείως. Σερβίρεται με κομματάκια καρπουζιού. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το σορμπέ για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook