Ανακοίνωση του Συλλόγου ΟΤΑ Ν.Χανίων για τον θάνατο του εργαζόμενου της ΔΕΔΙΣΑ

ανακοίνωση-του-συλλόγου-οτα-ν-χανίων-γ-852614

Δυστυχώς έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας  στην εντατική  λόγω τραυματισμού του εν ώρα εργασίας ένας συνάδελφός μας εργαζόμενος στον εργολάβο της  ΔΕΔΙΣΑ στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Ο συνάδελφος μας  υπέκυψε στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σκληρή μάχη που έδινε  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος  την οικογένειά του,  τον Δήμο Χανίων αλλά και την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Το τραγικό περιστατικό μας δίνει όμως την δυσάρεστη αφορμή για να πούμε για ακόμα μια φορά ότι, όλα τα πόστα στην υπηρεσία καθαριότητας συγκαταλέγονται στα πλέον επικίνδυνα επαγγέλματα  και σαν τέτοια   πρέπει να τα αντιμετωπίζει το κράτος αλλά και οι υπηρεσίες των Δήμων.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής   εργασίας πρέπει να παρέχεται στο μέγιστο  (μηνιαία αμοιβή  αλλά και ένσημο) τόσο στους μόνιμους όσο και στους συμβασιούχους υπαλλήλους.

Τα ΜΑΠ ( Μέσα Ατομικής Προστασίας) πρέπει να παρέχονται ΟΛΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ, ώστε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να βγαίνουν στον δρόμο, στο τιμόνι και την πατητήρα όσο πιο προστατευμένοι γίνεται.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι  ο έλεγχος εφαρμογής των παραπάνω που θα πρέπει να είναι συνεχής, επίμονος και εξαντλητικός.

Και βέβαια για ακόμα μια φορά, δημοσιοποιούμε και ζητάμε από την Κυβέρνηση και τους Δημάρχους να πάψουν ΟΛΕΣ  οι εργολαβίες στους Δήμους και τις υπηρεσίες τους και να γίνουν ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Οι αόρατοι εργαζόμενοι, οι επισφαλής εργασία, η έλλειψη ελέγχου των Εργολάβων και των συνθηκών δουλειάς σε αυτές, βλάπτουν σοβαρά την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων αλλά και βάζουν πολλές φορές σε κίνδυνο τους  εργαζόμενους .

Τέλος, όσο αφορά το τελευταίο τραγικό δυστύχημα, ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση και δημοσιοποίηση, σχετικά με  τις συνθήκες που συνέβη.

Στεκόμαστε συγκλονισμένοι μπροστά στην αιφνίδια απώλειά του συναδέλφου μας και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του .

εκ μέρους του  Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. Ν. Χανίων

η πρόεδρος

Αθηνά Γιαννουλάκη

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook