Ανακοίνωση του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την εισβολή ΝΑΤΟικών στο δωμάτιο 14χρονης μαθήτριας

ανακοίνωση-του-παραρτήματος-χανίων-τ-1402699

Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απαράδεκτη εισβολή αμερικανοΝΑΤΟϊκών, μέλών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

«Οι Αμερικανοί εισέβαλλαν παραβιάζοντας την πόρτα του δωματίου όπου βρισκόταν εκείνη την στιγμή μόνη της η μαθήτρια και στη συνέχεια ξάπλωσαν στο δωμάτιο, ενώ τους φώναζε να απομακρυνθούν. Το περιστατικό αυτό, έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα περιστατικά που έχουν γίνει κατά καιρούς στα Χανιά με πρωταγωνιστές ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες. Όλος ο χανιώτικος λαός βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο στρατών, που συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως μη γενόμενο, με τους ναύτες του Τρούμαν να αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να δικαστούν από τις ελληνικές αρχές.

Με ευθύνης της κυβέρνησης της Ν.Δ , που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο Νατοϊκό ορμητήριο. Τα περιστατικά αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Η απαράδεκτη ρώσικη εισβολή είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αντιπαράθεση που μαίνεται για χρόνια στην περιοχή για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των σφαιρών επιρροής ανάμεσα στην καπιταλιστική Ρωσία από την μία και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την άλλη.

Μαζί με την αναβάθμιση των αμερικανονατοϊκών βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα, αναβαθμίζονται και οι κίνδυνοι για το λαό μας. Πρόσφατα έδεσαν στην βάση της Σούδας δύο αεροπλανοφόρα, το αμερικάνικο Τρούμαν και το γαλλικό Ντε Γκώλ που επιχειρούν στην περιοχή, οργανώνοντας μαζί με ελληνικές δυνάμεις πρόβες πολέμου. Την ίδια στιγμή η Ρωσία έχει ανοικτά στοχοποιήσει βάσεις που φιλοξενούν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, όπως η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη.

Οι αγωνιστές, οι απόγονοι και οι φίλοι της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κάνουμε κάλεσμα στον λαό των Χανίων να διατρανώσει την αντίθεση του, στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να δυναμώσει η πάλη του λαού μας, ώστε να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες του πολέμου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να βλέπουμε την πατρίδα μας ,να φιλοξενεί στρατεύματα του ΝΑΤΟ , που ευθύνονται για το ματοκύλισμα λαών εδώ και δεκαετίες. Καλούμε τον λαό μας να απορρίψει τις φωνές που μιλάνε για «δολάρια» που αφήνουν στον τόπο, με στόχο να μας κάνουν συνένοχους στο έγκλημα. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για να καταστείλουν τον αγώνα του ΔΣΕ, για την επιβολή της ετπάχρονης χούντας στην Ελλάδα, τον ρόλο που έπαιξαν στην οργάνωση και την στήριξη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Το χρέος όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των απογόνων τους , είναι να σταθούν δίπλα στις διεκδικήσεις του εργατικού –λαϊκού κινήματος, με κορύφωση την μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 11:30 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εκφραστεί φτάσει παντού και με όλους τους τρόπους το μήνυμα : « Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Οι φονιάδες των Λαών είναι ανεπιθύμητοί στα Χανιά!»

Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ.

Να δικαστούν και να τιμωρηθούν οι ΝΑΤΟϊκοί που ευθύνονται για την εισβολή και την τρομοκράτηση της 14χρονης μαθήτριας!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου!», αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook