Ανακοίνωση του ΚΚΕ Χανίων για τα προβλήματα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ανακοίνωση-του-κκε-χανίων-για-τα-προβλ-916960

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της υπαίθρου των Χανίων περιγράφει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η ΚΟ ΚΚΕ ΧΑΝΙΩΝ, που μεταξύ άλλων καλεί τη νεολαία «να δείξει την πυγμή της, να ορθώσει το ανάστημά της κόντρα σ’ αυτό το σχολείο που η Ν.Δ., όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, το θέλει ακριβό για την τσέπη των γονιών, φθηνό για το κράτος και κερδοφόρο για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ένα μήνα και πλέον μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Χανίων  μετρούν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα οξυμμένο παρουσιάζεται το πρόβλημα στα σχολεία της υπαίθρου, όπως σε αυτά της Παλαιόχωρας,  της Κανδάνου,  της Κισσάμου και των Σφακίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Γενικό Λύκειο των Σφακίων έφτασε να λειτουργεί με έναν (!) καθηγητή, ενώ μόνο στο ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου, έχουν χαθεί κατά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες του σχολικού έτους 800 διδακτικές ώρες!

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες οι μαθητές πολλών σχολείων καλούνται να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, λ.χ. μέσα σε ετοιμόρροπες αίθουσες (π.χ. ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου), σε προκάτ (π.χ. Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Βάμου,) στοιβαγμένοι σε πολυμελή τμήματα που μόνο τη μάθηση δεν προάγουν κ.ά., τότε μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί ότι  η περίφημη «μεταμνημονιακή κανονικότητα» και η «βιώσιμη ανάπτυξη», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν περιλαμβάνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τη μόρφωσή τους.

Αντίθετα, τους βάζει πρόσθετα εμπόδια προκειμένου να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ζητώντας τους ταυτόχρονα να χαμηλώνουν διαρκώς τις απαιτήσεις τους για ένα σύγχρονο σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες και να εκπληρώνει τα όνειρά τους.

Είναι καιρός η νεολαία να δείξει την πυγμή της, να ορθώσει το ανάστημά της κόντρα σ’ αυτό το σχολείο που η Ν.Δ., όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, το θέλει ακριβό για την τσέπη των γονιών, φθηνό για το κράτος και κερδοφόρο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να διεκδικήσει τη μόνη ρεαλιστική «κανονικότητα», εκείνη που δε θα αφήνει τα σχολεία να ρημάζουν χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς σύγχρονες εγκαταστάσεις και χωρίς το περιεχόμενο που να τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα, ώστε να παρεμβαίνουν και να την αλλάζουν.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ  ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ!

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook