Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων για την ΔΕΥΑΧ που δεν προσλαμβάνει άτομα με αναπηρία

ανακοίνωση-του-εργατικού-κέντρου-χαν-384378

Την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΔΕΥΑΧ η οποία δεν δέχεται να προσλάβει δύο εργαζόμενους, με αναπηρία, (δείτε εδώ) παρά την σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ, εκφράζει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΔΕΥΑΧ , με την οποία δεν δέχεται να προσλάβει δύο συναδέλφους, συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χανίων στις 22 Αυγούστου, ακύρωσε την πρόσληψη των δύο συναδέλφων συνδημοτών μας, παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω συνάδελφοι βάση αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018, θα έπρεπε να διοριστούν στην ΔΕΥΑΧ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ προέβη σε αυτή την απόφαση λόγω του εσωτερικού κανονισμού της επιχείρησης (ΔΕΥΑΧ), ο οποίος και απαγορεύει την πρόσληψη ατόμων με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 50%, στην συγκεκριμένη θέση (εργάτες γενικών καθηκόντων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις προβλεπόταν πρόσληψη ανθρώπων με αναπηρία.

Επίσης οι συνάδελφοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα της πρόσληψης.

Προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με κάποιο ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται και μάλιστα από μία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, οδηγούμαστε κυριολεκτικά στον μεσαίωνα. Πολύ περισσότερο όταν στη ζούγκλα της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς εργασίας, ένας ιδιώτης δεν θα πάρει έναν εργαζόμενο με αναπηρία.

Καλούμε τον Δήμο Χανίων (στον οποίο ανήκει η ΔΕΥΑΧ), το νέο δήμαρχο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χανίων, να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να βρουν τρόπο ώστε να προσληφθούν οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιχείρησης και των συναδέλφων.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων θα είναι δίπλα στους δύο συναδέλφους μέχρι να δικαιωθούν.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook