Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

ανακοίνωση-της-λαϊκής-συσπείρωσης-γι-913772

Για ιδιότυπο ρατσισμό, σχετικά με την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων, κάνει λόγο με ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ανακοίνωση:

«Μόνο τον χαρακτηρισμό του ιδιότυπου ρατσισμού μπορεί κανείς να δώσει στην ενέργεια διαχωρισμού πάνω στην εξέδρα αυτών που έδωσαν θρησκευτικό όρκο από αυτούς που έδωσαν πολιτικό και το διώξιμο των μεν για να έρθουν οι δε, κατά την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Τι φοβήθηκε ο κος Σημαντηράκης; Μήπως η ενιαία τελετή του ενιαίου σώματος που όφειλε να κάνει θα διέσπειρε «επικίνδυνα μικρόβια»; Ή μήπως ήταν ένα από τα διαπιστευτήρια για ενιαία συμπόρευση με τις παρατάξεις που προεκλογικά «σφάζονταν» γιατί τάχα είχαν άλλη πολιτική; Όπως και να έχει το ζήτημα, η ενέργεια του κ. Δημάρχου ήταν απαράδεκτη και πολιτικά καταδικαστέα. Είναι γνωστό ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει την ευθύνη για την διοργάνωση της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου, των κοινοτικών συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων, κος Σημαντηράκης, είχε λοιπόν την ευθύνη για την τέλεση της χθεσινής ορκωμοσίας στο δήμο Χανίων. Άρα και για την ρατσιστικού τύπου διαδικασία που ακολουθήθηκε.  Το μόνο που δεν μπορεί να επικαλεσθεί ήταν η άγνοια. Πήρε μέρος σε δύο αντίστοιχες τελετές ως περιφεριακός σύμβουλος και ήταν παρών και την προηγούμενη βδομάδα στην τρίτη ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο χανιώτικος λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και σε ό,τι αφορά την διαδικασία που ακολούθησε και τους πραγματικούς στόχους που αυτή είχε , αλλά και από όσα ακούστηκαν από το δήμαρχο και από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών. Ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούμε να ανεχτούμε την συνέχεια τέτοιων συμπεριφορών. Θα δίνουμε την μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας και την διεκδίκηση της ικανοποίησης των συγχρόνων αναγκών τους. Θα αντιπαλέψουμε την πολιτική του Δήμου-επιχειρηματία που χαρατσώνει τους δημότες για οτιδήποτε τους προσφέρει, εξασφαλίζοντας οικονομική αυτοτέλεια μέσα απ’ αυτήν την διαδικασία, με ταυτόχρονη παραίτηση από την κρατική χρηματοδότηση , μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook