Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

ανακοίνωση-της-επιτροπής-ειρήνης-χαν-1135236

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων τιμά την Επέτειο του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς που έχει οριστεί 17 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων:

«Τιμούμε αγωνιστικά τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Δίνουμε μαχητικό “παρών”, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 στην Πλατεία της Αγοράς.

ΓΙΑΤΙτα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία», εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελούν παρακαταθήκη στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, ενάντια στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό.

ΓΙΑΤΙο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει το χαρακτήρα «του κατεπείγοντος» αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των κερδών της αστικής τάξης. Οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, το ξεγύμνωμα των πολιτικών εμπορευματοποίησης των υποδομών Υγείας, οι χιλιάδες απολυμένοι, ο νέος γύρος επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και σε κατακτημένα ακόμα και από τον προηγούμενο αιώνα, όπως το οχτάωρο, δείχνουν τις αντιφάσεις αλλά και τα ασυμβίβαστα, για τις ανάγκες του λαού, όρια του καπιταλιστικού συστήματος. Το κλίμα συναίνεσης και αναμονής που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα σήμερα, έχει μοναδικό στόχο να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι λαοί το “μάρμαρο” της κρίσης τους.

ΓΙΑΤΙο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει το χαρακτήρα «του κατεπείγοντος» αγώνα να ενισχυθεί η πάλη του λαού ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν φωτιές σ΄ όλη την περιοχή και έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων, εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, σημαίνει προσπάθεια αναβάθμισης των συμφερόντων και της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή έναντι των ανταγωνιστριών της. Μεταφράζεται σε εξαγωγή κεφαλαίων, προσέλκυση επενδύσεων, προσπάθεια να πάρει κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας στην περιοχή, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν από την νέα, ακόμη βαθύτερη οικονομική κρίση και που οι σάλπιγγες του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας.

ΓΙΑΤΙ έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε από τον τόπο μας να σπέρνεται ο όλεθρος και τρόμος για το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή. Να μην επιτρέψουμε να γίνει ταυτόχρονα μαγνήτης κινδύνων, που θα ‘ρθουν αναπόφευκτα, αν δεν ξεσηκωθούμεοι ίδιοι. Το σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» πρέπει να ακουστεί απ΄ άκρη σ΄ άκρη σ΄ όλο το νησί, σε κάθε πόλη, γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα για να κλείσει η βάση της Σούδας, για να αποχωρήσουν οι ΑμερικανοΝατοϊκοί φονιάδες των λαών από το νησί μας.

ΓΙΑΤΙ τα συνθήματα του χτες ενώνονται με τα συνθήματα του σήμερα. Τα διδάγματα του χτες εμπλουτίζονται από τα διδάγματα του σήμερα. Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι κανένας εχθρός όσο και ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος. Ότι ο λαός είναι γίγαντας αρκεί να πιστέψει στην δύναμή του και να οργανώσει την πάλη του. Ότι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όχι μόνο δεν είναι ασπίδα προστασίας των λαών αλλά  θανάσιμος κίνδυνος.

ΓΙΑΤΙσ΄ αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που περνάει ο λαός μας, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αστικά κόμματα και στην πολιτική τους, που ματώνει καθημερινά το λαό μας και τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Σύγκρουση με τις δυνάμεις αυτές, σύγκρουση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με την πολιτική της εμπλοκής. Για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook