Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την επίσκεψη Δένδια

ανακοίνωση-της-επ-κρήτης-του-κκε-για-τη-1489235

Ανακοίνωση σχετικά με την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην 115 Πτέρυγα Μάχης και τη Ναυτική Βάση Μαραθίου στα Χανιά, εξέδωσε η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ:

«Για μία ακόμα φορά, με τις σημερινές δηλώσεις του από τα Χανιά, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή, με αφορμή την αγορά των F35 τα οποία και παρουσιάστηκαν.

Ο Ν. Δένδιας εξήρε τις άριστες σχέσεις μας με τους «φονιάδες των λαών», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλεί ο λαός μας, και την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει την συνεργασία σε δήθεν αμυντικές κινήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν το λαό, πως δήθεν θα προστατευτούν τα συμφέροντα της Ελλάδας απέναντι στην επεκτατικότητα της Τουρκίας. Αντίθετα, μόνο ανησυχία θα πρέπει να νιώθει από τους εμφανείς κινδύνους αυτών των επιλογών.

Τώρα ο λαός να οργανώσει την πάλη του για να κλείσει η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και συνολικά στα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook