Ανακοίνωση γιατρών των Χανίων για αστυνομική βία εναντίον συναδέλφων

ανακοίνωση-γιατρών-των-χανίων-για-αστ-967085

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που έπεσαν θύματα βίας των ΜΑΤ κατά κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας εξέδωσε την Πέμπτη η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΧ

Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων αναγνωρίσαμε συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς να δέχονται επίθεση και να τραυματίζονται από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη χώρα μας. Αυτά έγιναν σε μια ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου (…με κλομπ?) που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της υγείας και στην οποία δεν είχε προσκληθεί καν η ΟΕΝΓΕ, το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών. Η γνώμη των εργαζομένων στα νοσοκομεία λοιπόν δε μετράει…αλλά μετράει η γνώμη του Κικίλια, του Πατούλη, του Κοντοζαμάνη και των λοιπών νεοφιλελεύθερων βαρόνων που ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση και προφανώς ονειρεύονται ένα μεγάλο πλιάτσικο στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ αντιμετωπίστηκε φυσικά με «αναγκαστικό» ξύλο, χυμικά, τους…χακί, αλλά ευτυχώς χωρίς δημόσιο γδύσιμο, όπως συνηθίζει τελευταία η αστυνομία! Η αστυνομικοί πλέον συμπεριφέρονται (και μερικοί το λένε κιόλας) σαν να έχουμε χούντα! Μήπως τελικά έχουμε?

Η ΕΓΕΣΥΧ εκφράζει τη συμπαράσταση της στο κίνημα με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και εναντιώνεται στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και στην αστυνομοκρατία της νέας κυβέρνησης. Διεκδικούμε δωρεάν υγεία για όλους και προσλήψεις γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. Όσοι ονειρεύονται ιδιωτικοποιήσεις και πελατειακές σχέσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών θα μας βρουν απέναντι τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook