Ανακατατάξεις και νέο ενδιαφέρον στην κορυφή της βαθμολογίας του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης»

ανακατατάξεις-και-νέο-ενδιαφέρον-στη-1226968

Νέο ενδιαφέρον και σασπένς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος έδωσαν τα χτεσινά αποτελέσματα. Ο μέχρι χτες πρωτοπόρος και αήττητος GM Θάνος Μαστροβασίλης έχασε την παρτίδα του από τον νεαρό αθλητή του Πειραϊκού ΙΜ Δημήτρη Αλεξάκη και έβαλε φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας! Πλέον πέντε παίκτες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση δίνοντάς μας έτσι τη χαρά να απολαύσουμε ένα συναρπαστικό φινάλε στους τρεις γύρους που απομένουν.

Πολύ σημαντική ήταν επίσης η νίκη του νεαρού Χανιώτη αθλητή μας Νίκου Γεωργακόπουλου επί ενός πολύ ισχυρότερου και έμπειρου παίκτη του IM Bogdanov Egor (Ουκρανία 2426). Να τονίσουμε επίσης τη συνέχεια της εντυπωσιακής πορείας του 11χρονου Γιώργου Σχετάκη που έκανε ισοπαλία χτες με τον Άγγελο Μπερκέτη και είναι ο παίκτης που σε σχέση με το ΕΛΟ του, έχει την καλύτερη απόδοση στο τουρνουά.

Αναλυτικά τώρα στη βαθμολογία προηγείται ο ΙΜ Leenhouts Koen (Ολλανδία 2417), ο GM Martin Petrov (Βουλγαρία 2556), ο ΙΜ Αλεξάκης Δημήτρης (2484), ο Larkin Vladyslav (Ουκρανία 2424) και ο Νίκος Γεωργακόπουλος (2206). Όλοι οι παίκτες έχουν από 5 βαθμούς. Να τονίσουμε επίσης ότι στο επόμενο γκρουπ παικτών με μισό βαθμό παρακάτω βλέπουμε άλλους τρεις Χανιώτες αθλητές τον Γιώργο Αντωνιουδάκη, τον Μανόλη Βερυκάκη και τον Σπύρο Ναούμ αποδεικνύοντας έμπρακτα την άνοδο του σκακιού στην πόλη μας.

Στις γυναίκες η Αμοιρίδου Δήμητρα μετά την πολύ σημαντική της χτεσινή νίκη επί του Ουκρανού Toulchinskyi αποσπάστηκε στη βαθμολογία και με τέσσερις βαθμούς είναι μόνη πρώτη. Με μισό βαθμό παρακάτω ισοβαθμούν η Koridze Lile (Γεωργία 2010), η Δελλή Ελεάννα, η Πλατσάκη Ευγενία Βαλέρια και η Σκαράκη Γεωργία.

Ανακατατάξεις είχαμε και στον δεύτερο όμιλο των μικρών αστέρων όπου μετά τη νίκη του στο χτεσινό ντέρμπυ ο Γιάννης Ουζουνστεφανής πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 4,5 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς ισοβαθμούν ο Μανόλης Σπυριδάκης και ο Μάνος Ψαριανός ενώ τέταρτος είναι ο Κουρουπάκης Οδυσσέας με 3,5 βαθμούς. Στα κορίτσια προηγείται η Ραφαέλλα Κουβεδάκη με 3 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βασιλική Γεωργιάδη με 2,5 βαθμούς και στην 3 η θέση ισοβαθμούν η Όλγα Βολάνη και η Στημαδωράκη Ναταλία με 2 βαθμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 4:30 στο Μεγάλο Αρσενάλι. Διοργανωτής σύλλογος είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook