Ανακαλούνται σοκολατένια αυγά Kinder σε αρκετές χώρες έπειτα από επιδημία σαλμονέλας

ανακαλούνται-σοκολατένια-αυγά-kinder-σε-αρ-1413872

Επιδημία σαλμονέλας έχει «χτυπήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προειδοποίηση έχουν λάβει οι καταναλωτές σοκολατένιων αυγών Kinder, λόγω επιδημίας σαλμονέλας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων συμβούλεψε τους καταναλωτές να μην τρώνε τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Η ειδοποίηση ισχύει μόνο για σοκολατένια αυγουλάκια Kinder με ημερομηνίες από 11 Ιουλίου 2022 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022. Η εταιρεία Ferrero που παράγει τα αυγά επιβεβαίωσε ότι έχει ανακαλέσει προληπτικά τα συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στο Βέλγιο, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα παράπονα καταναλωτών.

«Οι έρευνες με επικεφαλής το UKHSA και τη Δημόσια Υγεία της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας βρήκαν με σχέση μεταξύ αναφερόμενων περιστατικών δηλητηρίασης από σαλμονέλα στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα συγκεκριμένο είδος που παράγεται από την εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων.

Η εταιρεία Ferrero από την πλευρά της σε απάντηση, ανέφερε ότι έχει προχωρήσει προληπτικά στην ανάκληση του προϊόντος και διεξάγει σχετικές έρευνες. «Για να μειωθεί ο κίνδυνος περαιτέρω ασθένειας, οι καταναλωτές δεν πρέπει να τρώνε αυτό το προϊόν και οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές που έχουν δοθεί», αναφέρει.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων τα συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στο στομάχι, ναυτία, εμετό και πυρετό, τα οποία πάντως, υποχωρούν έπειτα από μερικές μέρες. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νοσηλεία.

«Γνωρίζουμε ότι αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι δημοφιλή στα μικρά παιδιά, ειδικά καθώς πλησιάζει το Πάσχα, επομένως θα παροτρύνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες τους να ελέγξουν εάν κάποια προϊόντα που βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση», ανέφερε η Tona Potter επικεφαλής περιστατικών της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων.

Με δήλωση στη LADbible, η Ferrero στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ανέφερε: «Η Ferrero συνεργάζεται με τον Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου και την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας για πιθανή σύνδεση με έναν αριθμό αναφερόμενων κρουσμάτων σαλμονέλας.

Παρόλο που κανένα από τα προϊόντα Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βγει θετικό σε σαλμονέλα και δεν έχουμε λάβει παράπονα καταναλωτών, το λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη, καθώς η φροντίδα των καταναλωτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Για προφύλαξη, λάβαμε την απόφαση να ανακαλέσουμε οικειοθελώς τη συσκευασία Kinder Έκπληξη 20g και Kinder Έκπληξη 20g x 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με ημερομηνίες μεταξύ 11 Ιουλίου 2022 και 7 Οκτωβρίου 2022. Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται στο Βέλγιο. Συνεργαζόμαστε με λιανοπωλητές για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά. Εάν έχετε ένα από τα προϊόντα, σας συμβουλεύουμε να μην το καταναλώσετε».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook