Ανάγκη για ποιοτικό νερό στις καλλιέργειες του Αποκόρωνα

ανάγκη-για-ποιοτικό-νερό-στις-καλλιέρ-910404

Τη στήριξή του στους παραγωγών αβοκάντο για κατάλληλο νερό εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη ο Αγροτικός Σύλλογος του πρώην δήμου Αρμένων Χανίων, στον Αποκόρωνα, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι χρειάζεται ριζικά διαφορετική πολιτική ώστε το νερό να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα με ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης του νερού.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο

Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αβοκαντοπαραγωγών της περιοχής μας ώστε να έχουν κατάλληλο νερό για τις καλλιέργειες τους και τα κηπευτικά.

Είναι ένα πρόβλημα που βαλτώνει, στα υφάλμυρα νερά, τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε τώρα με την ανακίνηση του να δοθεί κάποια λύση άμεσα.

Αρκετά έχει καθυστερήσει.

Το ζητούμενο είναι κατάλληλο αλλά και φτηνό νερό. Υπάρχει αρκετό τρεχούμενο και υπόγειο και θα μπορούσε με μικρές λιμνοδεξαμενές και άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα να είναι ακόμη περισσότερο.

Όμως σήμερα το νερό το έχουν εμπόρευμα που αποφέρει κέρδος και όχι κοινωνικό αγαθό που είναι και για αυτό όλοι διεκδικούν την διαχείριση του.

Αυτό εμποδίζει το να έχουμε φτηνό νερό. Χρειάζεται ριζικά διαφορετική πολιτική ώστε το νερό να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα με ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης του νερού, ώστε:

  • Να παρέχεται ποιοτικό φτηνό νερό
  • Να κατασκευάζονται οι απαραίτητες υποδομές
  • Να αυξηθούν οι αρδευόμενες εκτάσεις
  • Να προστατεύεται το περιβάλλον, η δημόσια υγεία και τα οικοσυστήματα των ποταμών
  • Να προστατεύονται τα δάση και ευεργετική υδρονομική επίδραση τους

zarpanews.gr

One thought on “Ανάγκη για ποιοτικό νερό στις καλλιέργειες του Αποκόρωνα

  1. Ποιοτικο νερο χρειάζεται γενικα στον Αποκορωνα και όχι μόνο καλλιέργειες όπως το αβοκαντο καθώς σε αγροτεμαχια διπλα στους ποταμους Κοιλιαρη κ Αλμυρο δεν ποτιζονται καταλληλως κ ίσως ευθυνεται κ το νερο των ποταμών όσον αφορά την ποιοτητα των…..ας το δει η Περιφερειακη όπως κ η Δημοτικη Αρχη ωστε να βρεθεί μια λυση!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook