Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά από απειλή για βόμβα

αναγκαστική-προσγείωση-αεροσκάφους-884388

Αεροσκάφος της Air India προσγειώθηκε εκτάκτως στο Λονδίνο, συνοδεία βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών, έπειτα από απειλή για βόμβα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας φαίνεται πως επρόκειτο για φάρσα, ωστόσο, το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση για προληπτικούς λόγους. Η απειλή για βόμβα έγινε με τηλεφωνική κλήση στο αεροδρόμιο του Μουμπάι (Βομβάη).

Η πτήση AI 191 της Air India που είχε αναχωρήσει από το Μουμπάι με προορισμό το Νιούαρκ της Βρετανίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου «Στάνστεντ».

Με εντολή της Βρετανίας, απογειωθηκαν μαχητικά αεροσκάφη Typhoon για να συνοδεύσουν το Boeing 777 – 337 ώστε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο «Στάνστεντ», το οποίο έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο όπου ανέμενε η αστυνομία.

Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως: «Ένα Boeing 777 της Air India άλλαξε πορεία για το Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου (…) και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε περιοχή στην οποία ανέμενε η αστυνομία του Έσεξ. Αυτό στάθμευσε σε απομονωμένο χώρο, μακριά από τους χώρους που χρησιμοποιούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του αερολιμένα. Ο διάδρομός μας έχει τώρα ξανανοίξει και είναι πλήρως επιχειρησιακός μετά την προσγείωση για προληπτικούς λόγους της πτήσης της Air India».

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook