Αναγκάστηκαν να ξανανοίξουν δεύτερη κλινική κορονοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων – Θα μεγαλώσουν και τη ΜΕΘ | Photos

αναγκάστηκαν-να-ξανανοίξουν-δεύτερη-1264658

Στο άνοιγμα δεύτερης κλινικής covid στο Νοσοκομείο Χανίων αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοίκηση του ιδρύματος, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό αυξάνεται συνεχώς.

«Χθες βράδυ μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώσαμε το plan B του επιχειρησιακού σχεδίου, ανοίξαμε και τη δεύτερη κλινική και θα έχουμε πλέον 68 ως 70 κλίνες covid. Αυτό έγινε με τη συγχώνευση της Α’ και Β’ χειρουργικής, τη μεταφορά της ορθοπεδικής στον χώρο της Β’ χειρουργικής και έτσι η πρώην ορθοπεδική θα είναι η covid-2, όπως έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν», δήλωσε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. «Τον Μάρτιο το είχαμε ξανακάνει, τότε μάλιστα είχε κορυφωθεί η κατάσταση τη Μεγάλη Παρασκευή. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ξανά μια τεράστια πίεση στο νοσοκομείο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να πάμε στο plan C.»

Και η ΜΕΘ covid αναμένεται να αυξηθεί, καθώς είναι ήδη σχεδόν γεμάτη:

«Είναι 5 στους 6. Βέβαια, δύο από τους ασθενείς έχουν έρθει από Ρόδο. Θα αυξήσουμε τις κλίνες σε 8 σήμερα, αλλά το σχέδιο προβλέπει ότι μπορεί να αυξηθούν και στους 12 αν χρειαστεί. Αυτό όμως είναι ένα σκληρό σενάριο που απαιτεί να συγχωνευτεί η ΜΕΘ καρδιοπαθών με την κλασική ΜΕΘ. Θα δημιουργηθούν όμως άλλα ζητήματα αν χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί, γιατί υπάρχουν και όλες οι άλλες ασθένειες, τα τροχαία και άλλα, που γεμίζουν τη ΜΕΘ.»

Ο κ. Μπέας ανέφερε ακόμα, ότι τουλάχιστον έχουν εξοικονομηθεί κλίνες από την ενδιάμεση νοσηλεία:

«Στα ΤΕΠ έχουμε ένα νέο μηχάνημα που βγάζει το αποτέλεσμα στα τεστ σε 5-10 λεπτά και αυτό μας επέτρεψε να καταργήσουμε τις κλίνες ενδιάμεσης νοσηλείας. Πριν, χρειαζόμασταν να περιμένουμε ως και 24 ώρες, τώρα μπορούμε να τους βάζουμε κατευθείαν όπου χρειαστεί.»

Στις φωτογραφίες του zarpanews.gr μπορείτε να δείτε εικόνες από τη «μετακόμιση» των κλινικών που έγινε στο νοσοκομείο για να ξαναδημιουργηθεί η 2η κλινική covid: zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook