Αναγκαίο να επισπεύσουν τις εργασίες στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι – Τι γίνεται με το κολυμβητήριο στα Χανιά

αναγκαίο-να-επισπεύσουν-τις-εργασίες-1267853

Παρουσία του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρη Λειψάκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου η δεύτερη κατά σειρά τηλεδιάσκεψη που αφορά την πορεία των διαδικασιών για τις μελέτες «Επισκευής και Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων».

Ειδικότερα, ο κ. Λειψάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των διαδικασιών, ενώ στάθηκε στην άριστη συνεργασία που εξακολουθεί να υφίσταται με τη διοίκηση του ΕΑΚ, καθώς και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκη για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει σχετικά με το να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τις μελέτες.

Η σχετική αναφορά που κάνει το ΕΑΚ Χανίων για όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη είναι τα εξής:

Μία ακόμα τηλεδιάσκεψη (η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου) έλαβε χώρα την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την πορεία των διαδικασιών των Μελετών «Επισκευής και Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», αλλά και για τις εξελίξεις σχετικά με την αίθουσα Άρσης Βαρών στο Εθνικό Στάδιο και την πρόοδο της επικαιροποίησης της Μελέτης του Πολυτεχνείου για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Βασίλης Διγαλάκης, εκπρόσωπος της Βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων υπό τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Σβουράκη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Λευτέρης Κοπάσης και Άρης Παπαδογιάννης, αντίστοιχα και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης.

Ο κ. Παπαδογιάννης ενημέρωσε για τις ενέργειες του ΟΑΚ σχετικά με τις Μελέτες «Επισκευής και Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», που εξελίσσονται παράλληλα και αφορούν: στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδαράκη και τη στενή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και κλιμακίου του Πολεοδομικού Τμήματος, ώστε να ανασυρθεί ο πλήρης φάκελος της Οικοδομικής Άδειας του 1979 στις λεπτομερείς αυτοψίες των Μελετητών Μηχανικών που διεξάγονται στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, ώστε να υπάρξει συντομότατα πλήρης τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση στον στατικό έλεγχο και στην προετοιμασία περί των αναγκαίων η/μ παρεμβάσεων και της ενεργειακής αναβάθμισης και επιβεβαιώθηκε ότι μέλημα όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι η κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση των απαραίτητων Μελετών εντός του 4μήνου που προβλέπει η σχετική υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση στις 24/08/2021, ύψους 248.000€.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, κ. Σβουράκης, αναφέρθηκε τις άμεσες ενέργειες, κόστους 50.000€, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου τους χειμερινούς μήνες σε ότι αφορά στις δύο μικρές πισίνες (25άρα και 12,5άρα) με την προμήθεια νέου λέβητα, την αποκατάσταση του συστήματος λειτουργίας των καλυμμάτων των δεξαμενών, την δημιουργία τεντών προστασίας των μικρών αθλητών και των προπονητών, την αντικατάσταση του φωτισμού, τα ανεμοθωράκια κλπ.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, κ. Λειψάκης, εξήρε την «άριστη συνεργασία» με τη διοίκηση του ΕΑΚ και τη φροντίδα που επιδεικνύουν καθημερινά, ευχαριστώντας και τον Υφυπουργό για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του.

Επιπλέον, αναφορικά με την αποκατάσταση της αίθουσας Άρσης Βαρών στο Εθνικό Στάδιο, είναι σε εξέλιξη η απαραίτητη επικαιροποίηση της στατικής Μελέτης που είχε εκπονηθεί στο παρελθόν, προκειμένου σύντομα να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης, πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου, επισήμανε ότι επισπεύδεται και η «Επικαιροποίηση Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου», προϋπολογισμού 68.523€, παρότι έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης ως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν της λειτουργίας του κολυμβητηρίου «φάντασμα», δρομολογείται στον περιβάλλοντα χώρο η δημιουργία στίβου, με βοηθητικό για ρίψεις, ενώ παράλληλα θα εκπονηθεί η Μελέτη Βιωσιμότητας όλου του νέου αθλητικού κέντρου και θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το μοντέλο του Φορέα Διαχείρισης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook