Αναφορά Παύλου Πολάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ξενοδόχων των Χανίων

αναφορά-παύλου-πολάκη-για-την-αντιμετ-1130786

Κοινοβουλευτική Αναφορά, προς το Προεδρείο της Βουλής και με προορισμό τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε σήμερα ο Παύλος Πολάκης βουλευτής του νομού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Αναφορά έχει ως αντικείμενο την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με την οποία ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, την εξασφάλιση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και κατ’ επέκταση τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς του Παύλου Πολάκη:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Μέτρα στήριξης για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων του Νομού Χανίων.»

Ο Παύλος Πολάκης βουλευτής του νομού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ως Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, στην οποία ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, την εξασφάλιση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού και κατ’ επέκταση τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Επισυνάπτεται η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο Καταθέτων Βουλευτής Παύλος Πολάκης

Αρ. Πρωτ. 61     Χανιά, 9 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ

Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κον Βρούτση Ιωάννη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  1. Υπουργό Τουρισμού : Κον Χάρη Θεοχάρη
  2. Υφυπουργό Τουρισμού : Κον Μάνο Κόνσολα Βουλευτές N. Χανίων :
  3. Κα Μπακογιάννη Ντόρα
  4. Κον Βολουδάκη Μανούσο
  5. Κον Διγαλάκη Βασίλειο
  6. Κον Πολάκη Παύλο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων μετά το πρώτο lockdown , δυστυχώς δημιούργησε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στον μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων που επέλεξαν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους .

Πολλοί από αυτούς δανείστηκαν ώστε να καταφέρουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες του Ν. Χανίων αλλά δυστυχώς , η επιβολή νέων έκτακτων μέτρων που εφαρμόστηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο Νομό , επέφερε πολύ μεγάλες απώλειες .

Η απώλεια του τζίρου στα εποχικά ξενοδοχεία είναι της τάξεως του 70 με 80% , ενώ στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Παρατηρήθηκε από τα μέλη μας εκτός των άλλων, ότι τα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση ειδικού σκοπού αφαιρούνται από την επιστρεπτέα προκαταβολή , η οποία για πολλές επιχειρήσεις είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα και με την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικώς δυστυχώς θα οδηγήσει πολλά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας να σταματήσουν τη λειτουργία τους , με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται και για την τοπική κοινωνία.

Για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και κατ’ επέκταση τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο , παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα :

–              Στην εφαρμογή του μέτρου επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα από 1/10/20 έως 31/3/2021 σε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να προσφέρουν θέσεις εργασίας .

–              Στην κάλυψη της αναλογίας της άδειας και του επιδόματος αδείας των εργαζομένων για τη χρονική περίοδο που αυτοί παρέμειναν σε αναστολή . Έγινε πρόσληψη σε προσωπικό το οποίο δεν εργάστηκε ούτε μία μέρα και δεν είναι δίκαιο να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις και με αυτό το επιπλέον κόστος .

–              Στην πρόβλεψη νέας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία διάρκειας έως 100 δόσεων , στις οποίες θα μπορούν οι επιχειρήσεις να εντάξουν όλες τις οφειλές τους μέχρι την 31/12/2020 και στην παράταση , για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν χάσει μέχρι σήμερα τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων , των προθεσμιών πληρωμής , αρχής γενομένης από τη δόση του μηνός Σεπτεμβρίου , κατά 6 μήνες .

Zarpanews.gr

5 thoughts on “Αναφορά Παύλου Πολάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ξενοδόχων των Χανίων

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΚΥΛΗΣΕ ΣΤΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ…
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ: Ο ΠΑΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΕΤΑΞΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΟΥΣ…
    Ο ΠΑΥΛΗΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ “ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ” …
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ «ΞΕΠΛΥΝΑΝ» ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.

      1. ΑΝΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
        ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

  2. Μα γιά χάρη των μεγαλοξενοδόχων άνοιξαν τον τουρισμό,με 10 τεστ την ημέρα και να τ’ αποτελέσματα!Κι όπως έχουμε ξαναπεί,οι εργαζόμενοι πήραν τα ψίχουλα,ως συνήθως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook