Αναχώρησαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν σωματεία των Χανίων – Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

αναχώρησαν-τα-είδη-πρώτης-ανάγκης-που-1266757

Εκατοντάδες κούτες και σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης, συγκέντρωσαν και έστειλαν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τα σωματεία των Χανίων. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του εργατόκοσμου στο κάλεσμα των σωματείων μας, από κοινού με την Αλβανική Κοινότητα και τον Σύλλογο Γυναικών, για υλική βοήθεια στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι τσακισμένοι από την ακρίβεια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών, από το υστέρημα τους παράδωσαν υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε αναστολές εργασίας. Είναι συγκινητικό πως οι αξίες του λαού μας, της εργατικής τάξης, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος, είτε με την παρουσία του στο Εργατικό Κέντρο, είτε με τα δεκάδες τηλέφωνα εξέφραζε την αλληλεγγύη του αλλά και την εμπιστοσύνη του στα σωματεία και την οργάνωση της πρωτοβουλίας, ταυτόχρονα όμως και την οργή και την αγανάκτηση για το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της λαϊκής περιουσίας, του περιβάλλοντος και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, με ευθύνη των κυβερνήσεων και για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Άλλωστε ο χανιώτικος λαός έχει ζήσει στο πετσί του τις διαχρονικές αυτές πολιτικές, από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές στον νομό μας, για τα οποία ακόμα περιμένει αποκαταστάσεις και αποζημιώσεις.

Συγκινητικές στιγμές, μεταξύ άλλων, που ξεχώρισαν ήταν εκείνη του φοιτητή που κατέβηκε στο Εργατικό Κέντρο έστω και για δύο πράγματα, του νέου ζευγαριού που αφιέρωσε τα μεροκάματά του γεμίζοντας ένα αυτοκίνητο με είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, νέων μαμάδων που έφεραν παιδικά ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά των πληγέντων, της οικογένειας από την Πάτρα που βρίσκεται στον νομό μας για διακοπές και ενημερώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πρωτοβουλία των σωματείων και των φορέων, αλλά και πολλών νέων ή μεγαλύτερων ανέργων, καθώς και νέων ελαστικά εργαζομένων, που συνεισέφεραν έστω και το ελάχιστο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Πραγματικά ο χώρος του εργατικού κέντρου, για τρεις μέρες μετατράπηκε όχι απλά σε χώρο αλληλεγγύης αλλά και συνάντησης του εργατόκοσμου, συζήτησης, προβληματισμού, έκφρασης της ανάγκης για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, συνολικά των λαϊκών οικογενειών.

Τα είδη πρώτης ανάγκης αναχώρησαν σήμερα από τα Χανιά. Είναι μόνο η αρχή για την άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Η αλληλεγγύη μας δε σταματά εδώ. Τα σωματεία μας σε συνεννόηση με τα σωματεία των πυρόπληκτων περιοχών, θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους πληγέντες, ιδιαίτερα μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα!»

zarpanews.gr

One thought on “Αναχώρησαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν σωματεία των Χανίων – Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

  1. Οι κουμουνιστές όπως πάντα εκμεταλευωντε, πλημύρες, φωτιές, θανάτους, κλπ για να δείξουν ποσο …..πονόψυχοι είναι στον « κατατρεγμένο λαό « αποσκοπώντας σε ψηφαλακια. Ο ορισμος του « ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται «
    Και αν οι άνθρωποι δεν είχαν χάσει τις περιουσίες τους θα ηταν κωμικά όλα αυτά τα « μαρξιστικά δάκρυα : που κλαίνε για τους πυρόπληκτους σήμερα λόγω ψηφαλακια, αλλά πανηγυρίζουν και καμάρωναν στον εμφύλιο οταν έσφαζαν Έλληνες και έκαιγαν αυτοί τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με αυτους τους βρυκολακες του παρελθόντος. Είναι το χειρόφρενο της χώρας που χρειάζεται να πάει μπροστά, για όνομα του θεού και οι Ρώσοι τους ξεφορτώθηκαν και εμείς τους επιτρέπουμε να καταστρέφουν τη χώρα ! Ποσο πια ? Έχουμε πιάσει πάτο, βγείτε έξω από τη χώρα ρε παιδιά, πηγαίνετε στην Ευρώπη να καταλάβετε πως είναι οι άλλες χώρες, τότε θα ξυπνήσετε και θα τους εκτοπίσετε στην άκρη να πάει η χώρα μπροστά. Μην τσιμπάτε σε προπαγάνδες και μπλα μπλα μπλα, ξέρετε κανενα από δαύτους να έχει κολλήσει ένα ένσημο στη ζωή του, εσεις τους κουβαλάτε στην πλάτη σας, η Κανέλη δεν ξέρεις ποια μεριά είναι η μπροστινή και πια η πίσω από τη μάσσα, και πάει το σούργελο στη Βουλή και πετάει δυο μπουρδολογίες και μετά πάει και την αράζει στην ……κομμουνιστική, μικροαστική μπουρζουά ….πισίνας της και ξερενεται από τα γελεια με τους μαλακες που τη χρυσοπληρώνουνε με το υστέρημα τους ( μιλάμε χιλιάδες ευρωπουλα ), α ναι δικαιολογημένα γιατί ο φράκτης της βιλλας για να κρατηθούν οι προλετάριοι μακριά στοιχίζει. Έλληνα παντοτινό κορόιδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook