Αν κάνεις αυτό το χόμπι, κρατάς τον εγκέφαλό σου νέο

αν-κάνεις-αυτό-το-χόμπι-κρατάς-τον-εγκέ-1240242

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολα απομνημονεύουμε κάποια γεγονότα ή όσα θέλουμε να κάνουμε.

Σίγουρα το διάβασμα, τα σταυρόλεξα και άλλες δραστηριότητες που κάνουμε τα χέρια ακονίζουν τον μυαλό και κρατούν σε εγρήγορση τον εγκέφαλο. Είναι χρήσιμες ώστε να καθυστερεί η διαδικασία της γήρανσης και να παραμένει προστατευμένος ο εγκέφαλος, πάντα στον βαθμό του δυνατού, από εκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.

Υπάρχει, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ένας ακόμη τρόπος να κρατήσετε νέο τον εγκέφαλό σας και μάλιστα είναι πολύ διασκεδαστικός. Πιο χόμπυ είναι αυτό; Ο λόγος για τον χορό ο οποίος είναι το χόμπι που συνδέεται με μικρότερο ρυθμό γήρανσης της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, του τμήματος του κεντρικού νευρικού συστήματος που εμπλέκεται στη διαδικασία της μάθησης και στην επικοινωνία των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Aga Burzynska, η λευκή ουσία αποδυναμώνεται όσο περνούν τα χρόνια και αυτό οδηγεί σταδιακά σε «κενά» στην επικοινωνία των επιμέρους περιοχών του εγκεφάλου. Αυτή η προοδευτική εκφυλιστική διαδικασία οδηγεί σε μειούμενη αδυναμία αποτελεσματικής και αποδοτικής εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων και εργασιών.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook