Αν έχεις όνειρο να δουλέψεις στη Microsoft, δεν χρειάζεσαι πια… πτυχίο – Τι προσόντα πρέπει να έχεις

αν-έχεις-όνειρο-να-δουλέψεις-στη-microsoft-δεν-1009901

Κι όμως, μπορείς να βρεις δουλειά στη Microsoft ακόμα κι αν δεν πέρασες ποτέ από πανεπιστημιακό έδρανο.

Ο κολοσσός δεν απαιτεί πλέον πτυχίο για τις χαμηλόμισθες θέσεις και ενθαρρύνει πια ανοιχτά όποιον πιστεύει πως είναι φτιαγμένος για το εργασιακό του περιβάλλον να κάνει αίτηση.

Εκπρόσωποι της Microsoft μίλησαν στο Business Insider για την αλλαγή των ηθών, λέγοντας πως αυτή η στρατηγική που απορρίπτει τα τυπικά πανεπιστημιακά προσόντα τούς έχει ανοίξει μια νέα προοπτική, στρατολογώντας πια ταλέντα και έχοντας πιο ποικίλο εργασιακό δυναμικό.

Τι ψάχνουν; Ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και είναι ευέλικτοι, έχοντας να κομίσουν κάτι διαφορετικό από όλες αυτές τις στρατιές των πτυχιούχων που σκέφτονται και πράττουν με παρόμοιο τρόπο.

Η Microsoft δεν είναι ο μόνος κολοσσός που άλλαξε στρατηγική στο θέμα των πτυχίων. Το ίδιο κάνουν πια Google και Apple, δέχονται αιτήσεις από ανθρώπους από διάφορα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αναζητώντας ταλέντα από άλλους χώρους και με άλλου τύπου ικανότητες.

Και μιας και μιλάμε για χαμηλόβαθμες θέσεις, μια τέτοια δουλειά στη Microsoft αποφέρει κάπου 60.000-130.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την εταιρία ευρέσεως εργασίας Glassdoor.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook