Αμήχανος ο Παπαθανάσης: «Δεν ξέρω, δεν είδα, αν δεν έχει πληρωθεί το δάνειο, θα το πληρώσω»

αμήχανος-ο-παπαθανάσης-δεν-ξέρω-δεν-ε-1354361

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, έχει λάβει δάνειο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν το εξυπηρετεί, έκανε λόγο για «επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το Σάββατο (25/03), ο Νίκος Παπαθανάσης έκανε λόγο για «ψεύδη» και υποστήριξε ότι «δεν χρωστάω τίποτα στο Δημόσιο», ότι «δεν έχω ποτέ καταδικαστεί» και ότι «δεν έχω πάρει κανένα δάνειο, το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά».

Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων πρόσθεσε: «Είμαι εγγυητής σε εταιρεία, στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά, η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία.

Πάντως, σε σχετικό ερώτημα, ο Νίκος Παπαθανάσης απάντησε πως «αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, θα το εξυπηρετήσω εγώ». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε: «Δεν γνωρίζω, όμως, τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Επρόκειτο για εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, το οποίο δόθηκε με κάλυψη 120%. […] Σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα, ύστερα από πέντε χρόνια, να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

Ερωτηθείς αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα για το υπόλοιπο του δανείου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων απάντησε: «Ξέρω ότι εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό και αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, στα 1,8 εκατ. ευρώ».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook