Αμέτρητα τεστ σε πόλη της Κίνας, μετά από μόλις ένα κρούσμα

αμέτρητα-τεστ-σε-πόλη-της-κίνας-μετά-απ-1125418

Παρότι η Κίνα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει την πανδημία, με τα ποσοστά των κρουσμάτων να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, μικρά ξεσπάσματα του ιού σε διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίζουν να προκαλούν την άμεση κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες τα αντιμετωπίζουν με άμεσους μαζικούς ελέγχους. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή (25/10), καταγράφηκε στη χώρα ο υψηλότερος αριθμός ασυμπτωματικών περιπτώσεων εδώ και σχεδόν επτά μήνες, στην απομακρυσμένη πόλη Κάσγκαρ, της κατά βάση μουσουλμανικής επαρχίας Ξινζιάνγκ.

Η καταγραφή έγινε όταν μία 17χρονη εργαζόμενη σε εργοστάσιο ενδυμάτων βρέθηκε θετική στον ιό. Η προσβολή της από τον κορονοϊό διαγνώσθηκε στο πλαίσιο ενός τεστ ρουτίνας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που καταγράφεται στην ηπειρωτική Κίνα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι αρχές αποφάσισαν να υποβάλλουν σε τεστ τους σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, Κάσγκαρ. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, λοιπόν, είχαν εξεταστεί 2,84 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν η μισή πόλη, και προέκυψαν 137 θετικά κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Οι 831 εργαζόμενοι, στο εργοστάσιο, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 138 ασυμπτωματικές περιπτώσεις προσβολής από τον ιό. Παρόλα αυτά οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού δεν καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της χώρας.

Ένα μόλις κρούσμα στην Κασγκάρ ήταν αρκετό για να κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης και να απαγορευθεί η έξοδος για όλους τους πολίτες, εξαιρουμένων όσων φέρουν έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι αρνητικοί στον ιό.

Τα νέα κρούσματα αποτελούν τις πρώτες λοιμώξεις που μεταδόθηκαν εντός της κοινότητας στην κινεζική ενδοχώρα από τις 14 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο εμφανίστηκε ένα νέο κύμα Covid-19 στην Σιντζιάνγκ, το οποίο οδήγησε σε lockdown που θύμιζε «εμπόλεμη κατάσταση» στην πρωτεύουσα Ουρούμτσι. Όμως από τις 15 Αυγούστου και έπειτα δεν είχαν εντοπιστεί άλλα κρούσματα στην περιοχή.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η Κίνα αντιμετώπισε με μαζικά τεστ τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων στην πόλη Τσίνγκνταο, με τις υγειονομικές αρχές να καταφέρνουν να ελέγξουν σε διάστημα μόλις λίγων ημερών και τους εννέα εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Πηγή: flash.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook