Αμετανόητη ΝΔ: Υποψήφιος δήμαρχος ο καταδικασμένος Τομπούλογλου!

αμετανόητη-νδ-υποψήφιος-δήμαρχος-ο-κα-116223

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη πως η ΝΔ στηρίζει επισήμως την υποψηφιότητα του Χάρη Τομπούλογλου για τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παρά το γεγονός ότι ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού» έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για την υπόθεση με το περίφημο «φακελάκι των 25.000 ευρώ»!

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ το 2014, όταν αποκαλύφθηκε η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του τότε διοικητή του νοσοκομείου Παίδων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ. Η σύλληψη έγινε με την συνδρομή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσου Γκιάτη, ο οποίος και έδωσε την «μίζα» στον Τομπούλογλου προκειμένου να μην καταστήσει έκπτωτο τον διαγωνισμό στον οποίο είχε προκριθεί μία διαφημιστική εταιρεία! Πρόκειται για εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μίζα» ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο Τομπούλογλου να μην τίναζε τον διαγωνισμό στον αέρα.

Βίντεο φωτιά

Σημειωτέον ότι για την σχετική υπόθεση υπήρχαν και ντοκουμέντα καταγεγραμμένα σε… βίντεο. Πρόκειται για ένα βίντεο-φωτιά, που δείχνει τον Χάρη Τομπούλογλου να βάζει στην τσέπη του τον επίμαχο φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε συνάντηση με τον άνθρωπο που έπαιξε τον ρόλο του «μεσάζοντα» σε ένα γραφείο στην Ιπποκράτους. Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού» είπε αργότερα, στην Αστυνομία, ότι τα χρήματα προορίζονταν για… δωρεά στο νοσοκομείο, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο ίδιος είχε προσβάλει ως μη νόμιμη την διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες. Μάλιστα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του, για να ακολουθήσει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση και να έρθει,στη συνέχεια, ο Άρειος Πάγος για να επικυρώσει τελεσίδικα την απόφαση περί νομιμότητας. Με άλλα λόγια, το βίντεο συνέχισε να αποτελεί μέρος της δικογραφίας με την «βούλα» του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η καταδίκη

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον Μάρτιο του 2016 ένοχο τον Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, ωστόσο δεν τού έδειξε τον δρόμο της φυλακής γιατί η έφεση είχε «αναστέλλουσα δύναμη», με τον περιοριστικό όλο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Του επέβαλε, ωστόσο, ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί ως το τέλος της ζωής του για να αποδείξει την αθωότητά του», ενώ το καλοκαίρι έχει οριστεί η επανάληψη της δίκης στο Εφετείο.

Υποψήφιος με «γαλάζια» στήριξη

Προς το παρόν, πάντως, ο Χάρης Τομπούλογλου αγωνίζεται να επανακάμψει στην πολιτική ζωή και φαίνεται ότι το κόμμα από το οποίο προέρχεται, δηλαδή η ΝΔ, δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Στην Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, εξάλλου, είναι κοινό μυστικό ότι ο Τομπούλογλου διεκδικεί να πάρει τον δήμο από τα χέρια του νυν δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, με την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας και του συνδυασμού του, «Η πόλη της καρδιάς μας», καθώς το «παρών» έδωσαν προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη –κάτι που δε θα γινόταν αν επρόκειτο για «αντάρτη». Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού έλαβε τον λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάκης Ιωαννίδης.

Η κ. Βόζενμπεργκ, μάλιστα, «ανέβασε» και σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο twitter με την ίδια να μιλάει δίπλα στον Χάρη Τομπούλογλου και λεζάντα «Καλή επιτυχία στον αγαπητό φίλο Χάρη Τομπούλογλου, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας».

Είναι προφανές ότι η αποκάλυψη του matrix24.gr προκαλεί ερωτήματα και αίσθηση, με δεδομένο ότι έρχεται να «κουμπώσει» με την επί 48ωρο «γαλάζια» αφωνία για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη αναφορικά με υπόθεση παιδεραστίας, που ήρθη χθες βράδυ με μία εμφανώς αμήχανη ανακοίνωση…

Η επίμαχη ανάρτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ:

Και το βίντεο που «έκαψε» τον Χάρη Τομπούλογλου:

Πηγή: matrix24.gr

 

One thought on “Αμετανόητη ΝΔ: Υποψήφιος δήμαρχος ο καταδικασμένος Τομπούλογλου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook