Αμερικανοί γιατροί μεταμόσχευσαν σε ασθενή με μικρωτία ένα αυτί δημιουργημένο από τα κύτταρά του

αμερικανοί-γιατροί-μεταμόσχευσαν-σε-1458547

Μια ομάδα Αμερικανών γιατρών ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μεταμόσχευσε ένα ανθρώπινο αυτί, το οποίο δημιουργήθηκε από κύτταρα του ίδιου του ασθενή με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, μια τεχνική που θα μπορούσε στο μέλλον να βοηθήσει ανθρώπους που γεννήθηκαν με δυσμορφίες.

Η επέμβαση έγινε στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του εμφυτεύματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από μικρωτία. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το εξωτερικό τμήμα του αυτιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Το εμφύτευμα AuriNovo αναπτύχθηκε από την εταιρεία 3DBio Therapeutics. Την επέμβαση ανέλαβε ο Αρτούρο Μπονίλα, ο ιδρυτής ενός ινστιτούτου που ειδικεύεται στη θεραπεία αυτής της δυσμορφίας, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

«Ως γιατρός που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά με μικρωτία σε όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, ενθουσιάστηκα από αυτήν την τεχνολογία και το τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο χειρουργός σε μια ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι ειδικοί δημιουργούν πρώτα ένα «εκμαγείο» του άλλου αυτιού του ασθενούς και στη συνέχεια συλλέγουν κύτταρα από τον χόνδρο. Τα κύτταρα αυτά καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι να παραχθεί επαρκής ποσότητα και αναμιγνύονται με υδρογέλη κολλαγόνου. Αυτό το μίγμα χρησιμοποιείται για την εκτύπωση του τρισδιάστατου εμφυτεύματος.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν συνολικά 11 ασθενείς, στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook