Αμείλικτα ερωτήματα για το σκάνδαλο με τα μοριακά τεστ

αμείλικτα-ερωτήματα-για-το-σκάνδαλο-μ-1350995

Το νέο πλαφόν των 47 ευρώ αποδεικνύει πως εδώ και δύο χρόνια οι μεγαλοκλινικάρχες αισχροκερδούσαν στις πλάτες του κόσμου

Διπλά εκτεθειμένη είναι η Κυβέρνηση από τη χθεσινή της απόφαση να επιβάλει το πλαφόν των 47 ευρώ στους μοριακούς ελέγχους (PCR test).

Πρώτον, διότι η μείωση των 13 ευρώ είναι κοροϊδία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτωχοποίησης και δεύτερον, διότι φάνηκε πως με τη ληστρική τιμή των 60 ευρώ η κυβέρνηση έκανε για πάνω από δύο χρόνια «πλάτες» στην αισχροκέρδεια των ιδιωτικών διαγνωστικών εις βάρος των πολιτών!

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν κωμικό…

Αμείλικτα ερωτήματα

Μονομιάς… συνωστίζονται στο μυαλό του κάθε νοήμων ανθρώπου οι εξής απορίες:

  • Για ποιον λόγο επέτρεψαν να στοιχίζουν 60 ευρώ για τόσους μήνες, αφού μπορούσαν να επιβάλουν χαμηλότερη τιμή;
  • Γιατί σε όλη την Ευρώπη συνταγογραφούνται, αλλά εδώ τα πληρώνουμε από την τσέπη μας;
  • Γιατί στην Κύπρο στοιχίζουν μόνο 20 ευρώ και στην Ελλάδα 47 ευρώ την ώρα που ο βασικός μισθός είναι περίπου 700 ευρώ;
  • Γιατί επέτρεψαν στους μεγαλοκλινικάρχες να αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών;

Πολίτες-ιθαγενείς…

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συγκινείται από την αγωνία του δοκιμαζόμενου λαού και το άγχος χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται στη δίνη της μετάλλαξης Όμικρον και αποφάσισε πως η τιμή των 47 ευρώ δεν ξεφεύγει από τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε μια εποχή που ο βασικός μισθός στη χώρα δεν φτάνει καν τα 700 ευρώ, μια τετραμελής οικογένεια η οποία έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα πρέπει να καλύψει το κόστος των 188 ευρώ για να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εξέταση!

Στην πραγματικότητα, η χθεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνει με τον πιο ωμό τρόπο πως έχουμε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ιθαγενείς.

Αισχροκέρδεια

Το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά η έμμεση παραδοχή της αισχροκέρδειας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, που θησαύριζαν επί σχεδόν δύο χρόνια σε βάρος των φοβισμένων πολιτών, επιβάλλοντας για τους μοριακούς ελέγχους τιμές που κυμαίνονταν από 60 έως και 80 ευρώ!

Το γεγονός πως η κυβέρνηση μπόρεσε εν μια νυκτί να επιβάλει νέα τιμή στους μοριακούς ελέγχους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τόσο καιρό έκανε πως δεν έβλεπε ότι οι ολιγάρχες φίλοι της είχαν στήσει επιχείρηση για την απομύζηση των Ελλήνων πολιτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια, θα είχε να εξηγήσει η κυβέρνηση με ποιους όρους και ποια δεδομένα αποφάσισε τη νέα τιμή, καθώς στην Κύπρο ο μοριακός έλεγχος κοστίζει μόλις 20 ευρώ!

Το κόστος των διαγνωστικών τεστ στην Κύπρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιμένει να διαφωνεί με τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τη δωρεάν διάθεσή τους στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που οι επιστήμονες τα θεωρούν τα μοναδικά αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις λίγες χώρες που δεν δίνουν δωρεάν τεστ σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, καθώς στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Βρετανία) η χορήγηση των συγκεκριμένων τεστ είναι δωρεάν σε αυτήν την περίπτωση.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook